Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanni izgatottan várja a kontinensbajnokságot

Pigniczki Fanni a 2017-es Európa-bajnokság után ismét szerepelhet hazai rendezésű Eb-n. A kétszeres olimpikon, vb-érmes klasszis már a finomhangolást végzi a gyakorlatain.

Kisebb változtatások voltak az egyes gyakorlatokban, ezeket tökéletesítjük. A cél, hogy nem csak a  hazai Eb-n, hanem az olimpián is jól teljesítsek. A Párizsba vezető úton egy nagyon fontos állomás lesz a budapesti Eb. Ráadásul másodszor adatik meg számomra, hogy itthon felnőtt Európa-bajnokságon induljak. Ez fantasztikus érzés” – mondta Pigniczki Fanni.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója négy szerrel, szalaggal, karikával, buzogánnyal és labdával is bemutatja gyakorlatait a Papp László Sportarénában.

Pigniczki Fanni a kitartó és eredményes sportoló mintaképe. Karrierje során végigjárta a ranglétrát, évről évre jobb lett. Idén már a második olimpiáján versenyezhet, és több sporttörténelmi siker fűződik  a nevéhez.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.