Robin Round női nemzetközi verseny Assisiben

“A soron következő augusztusi serdülő és szeptemberi junior Európa-bajnokság, valamint a novemberi ifjúsági Világbajnokság felkészülésének egyik kíváló támpontja az olaszországi Robin Round verseny. Az Assisiben megrendezésre kerülő tornára csak bizonyos súlycsoportokat hívtak meg, ezért szűk kerettel érkeztünk. A verseny egyik fontos célja, hogy átfogóbb képet kapjunk a közelgő nagyobb nemzetközi tornák előtt a versenyzők fejlődéséről, jelenlegi szakmai állóképességéről. Nem feltétlenül győzelmet, hanem elsősorban inkább küzdeni akarást, koncentrációt, fegyelmezett ökölvívást szeretnék látni a lányoktól a szorítóban” – nyilatkozta Ancsin Kata a női szakág egyik vezetője.

“A körmérkőzéses verseny első napján 4 magyar lány lépett szorítóba.

Junior Bojti Gréta ukrán ellenfelét győzte le. Fegyelmezett, tudatos ökölvívást kértem tőle, amit teljes mértékben teljesített.

Nyögéri Sára első éves juniorként az idei évben gyors fejlődést mutatott. Tőle kevésbé megszokott módon, kevés akcióval indult a mérkőzés. A harmadik menetben talált igazán magára, a mérkőzés győzelme így sem volt kérdéses, Sára egyhangú pontozással nyert.

Müncz Kata szintén ukrán versenyző ellen győzött. Kata nem 100, de 110%-ot adott ki magából. Folyamatos akciókkal őrölte fel ellenfelét.

Ifi versenyzőnk, Pap Kata egy nagyon jól képzett, stílusos olasz lány ellen lépett kötelek közé. Kata próbálta az edzői utasításokat végrehajtani, de nem találta az ütőtávot, nehezen tudott közel kerülni magas ellenfeléhez. A harmadik menetben kezdett el igazán bokszolni. A mérkőzést az olasz nyerte. A mai napon az olaszhoz hasonló stílusú spanyol lánnyal küzd meg.

Átbeszéltük a mérkőzéseket, a hibákat. Elemeztük a következő ellenfelek mérkőzését, felkészülten várják a következő megmérettetést”- folytatta a verseny első napját követően Ancsin Kata.

Hajrá, lányok! Hajrá, magyar ökölvívás!

Tags: