Romagnoli büszke, hogy “százados” lett a Milanban

Alessio Romagnoli, a csapat olasz válogatott hátvédje a Lazio elleni Olasz kupa visszavágó előtt nyilatkozott és felhívta a figyelmet Ciro Immobile játékára, aki ebben a szezonban minden sorozatot tekintve 32 tétmeccsen 32 gólnál és 10 gólpassznál jár.

A 23 éves olasz középhátvéd beszélt többek között a Lazio iránt érzett rajongásáról, Gennaro Gattusóról, az Olasz kupa jelentőségéről, a Bajnokok Ligájáról és a szerződéshosszabbításról is.

“Az Olasz kupa a csapat egyik célkitűzése egészen a kezdetektől fogva. Minden áron meg kell próbálnunk továbbjutni. A Lazio ellen mindig jó érzés játszani. Lazio rajongó vagyok és ez a kötődésem maradt. Érzelmes meccs lesz, abban a stadionban fogunk játszani, ahol édesapámmal élőben láttuk Scudettót nyerni a Laziót. Célunk a győzelem megszerzése. Simone Inzaghi jól teljesít és nagyszerű csapatuk van. Immobile félelmetes és erős csatár, de mellette van még számos veszélyes játékosuk. Mindenkivel óvatosnak kell lennünk.” – mondta Romagnoli a meccs előtt.

“Gattuso karaktert adott a csapatnak. Ő egy bajnok, aki mindent megnyert a Milannal és jól ismeri a klubot. Amikor Gattuso megérkezett, azonnal láttuk, hogy meg akarja változtatni a mentalitásunkat és neki köszönhetően egyre magasabbra jutunk. Reméljük, hogy így fog folytatódni. A védelem szervezettsége elengedhetetlen, különösen az olasz labdarúgásban, amely nagyon taktikus.”

“Fejlődés? Mindig fejlődhetsz és egyre jobbá válhatsz. Nagyon fiatalon csatlakoztam a Milanhoz. A nagy kihívások és a Milan világa segít egy srácnak felnőni. Sokkal jobban érzem magam, de még fejlődnöm kell. Örömmel tölt el a Nestával való összehasonlítás, de ő volt minden idők egyik legjobbja és senki sem lesz olyan, mint ő. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a 100. mérkőzésemet játszottam a Milanban. Nagyszerű érzés volt, de most előre kell tekintenünk. Mindig a csúcson kell lenned, bár a múltban voltak sérüléseim, de most jól vagyok.”

“Remélem, hogy Gattuso itt fog maradni. Ez csak rajtunk és ő rajta múlik. Ennek egyetlen módja, hogy eredményeket érjünk el a pályán. Bajnokok Ligája? Ez a célunk. Egyszerre csak egy mérkőzésre kell koncentrálnunk, aztán a szezon végén meglátjuk, hogy hol állunk. A bajnokság még mindig hosszú és nagy kihívás előtt állunk.”

“Olasz válogatott? Kedves szavakat mondott Di Biagio kapitány, hogy számít ránk a nemzeti csapatban. Ő hozza meg a döntéseket, de minden rajtunk múlik, hogy milyen teljesítményt nyújtunk. Bonucci? Ő egy világklasszis játékos, de mindenki mellett jól érzem magam a védelemben. Sokat segít, hogy ilyen sokat játszunk együtt.”

“Szerződéshosszabbítás? Csak is tőlem függ, hogy hogyan teljesítek. A szerződés Fassone és az ügynököm feladata.”

Romagnolit a 2016-os Olasz szuperkupa győzelemről is kérdezték az újságírók.

“Emlékszem, hogy milyen öröm volt megnyerni. Ez volt az első trófeám.”

Romagnoli vasárnap játszotta 100. tétmeccsét a Milan színeiben, éppen nevelőegyesülete, a Roma ellen

Forrás: www.acmilan.hu – RSS