Röplabda: Kínai csapat érkezik Magyarországra

roplabda2.jpg

A Tianjin Guang Xiang Volleyball Club együttese február 25-én érkezik Budapestre, s március 3-án utazik el. Közben megmérkőzik a Vasas, a Nyíregyháza, a Miskolc, a BSE és a Gödöllő együtteseivel.

A tiencsini csapat 2006-ban alakult, ezért egyelőre egy helyi bajnokságban szerepel, de a klub tulajdonosa természetesen szeretné, ha az együttes mielőbb feljutna a tartományi, majd az országos pontvadászatba. Erre jó esélye van, hiszen a fiatal csapat tavaly a kínai egyetemi és főiskolai országos bajnokságon bronzérmes lett.

Eddig kétszer járt Európában a Tianjin Guang Xiang Volleyball Club, mindkét alkalommal Franciaországban. A kínai együttes francia másodosztályú csapatokkal mérkőzött, és a meccsen többségét megnyerte! Az olimpia után is szeretnének kontinensünkön túrázni a tiencsiniek, de a kínai kommunista rendszer illetékes vezetői csak akkor engedik ki őket az országból, ha idegenben jól szerepelnek, ez tehát minden bizonnyal a magyarországi mérkőzéseken is motiválja majd a Tianjin Guang Xiang Volleyball Club 11 játékosát, akikkel menedzser, intézőm edző, segédedző, erőnléti edző és masszőr-orvos is érkezik február 25-én.

Február 26., kedd: Vasas Opus-Via Óbuda–Tianjin Guang Xiang VC, Folyondár utca, 18 óra

Február 28., csütörtök: Betonút-NRK-Nyíregyháza–Tianjin Guang Xiang VC, Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok, 17 óra

Február 29., péntek: Albrecht-Miskolci VSC-MISI–Tianjin Guang Xiang VC, Miskolc, Városi Sportcsarnok, 18.30

Március 1., szombat: BSE-FCSM–Tianjin Guang Xiang VC, Városmajor, BSE kosárlabda-csarnok, 17

Március 2., vasárnap: TEVA-Gödöllői RC–Tianjin Guang Xiang VC, Gödöllő, Szent István Egyetem sportcsarnoka, 15.30