Rosberg is megszólalt Ferrari-ügyben

F1

2016. május 19. csütörtök, 21:02

Szerző: Dezső Attila, Fotó: DPPI

F1-es berkekben nemrég merült fel a pletyka, hogy Nico Rosberg akár már jövőre átnyergelhet az ágaskodó lovacskára – a dolog hírértékét jelzi, hogy a német is kifejtette véleményét.

Világverő Mercedes ide, bajnoki pontverseny vezetése oda, a „Nico Rosberg a Ferrarihoz tart”-híresztelés túlnőtt pletyka mivoltán, és komolyan felvetődött, hogy a német versenyző Maranellóba teheti át székhelyét. A hírt először az olasz Corriere dello Sport hozta le, igen komoly teret szentelve Kimi Raikkönen vélt, vagy valós távozásának. A másik oldalról a Rosberg és a Mercedes közötti, egyelőre még meg nem kötött szerződés a téma, így a szálak összeérése akár azt is eredményezheti, hogy Rosberg bajnoki címe esetén kilenc év után ismét a vörös autón tűnik fel az egyes rajtszám a következő évben.

Persze a hírfolyamból maga az érintett sem maradhatott ki, aki meglepetésre nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést. „Nagyon jól érzem magam a Mercedesnél, de várjuk ki, hogy mit hoz a jövő” – idézte a német pilótát a thisisf1.com. Rosberg átigazolása azt jelentené, hogy német szupercsapat jönne össze a Ferrarinál, a bajnoki éllovas pedig úgy fogalmazott, hogy „normális” a kapcsolata négyszeres világbajnok honfitársával.

Bár azt mindkét fél kifejtette, hogy a Spanyol Nagydíj első körében történt ütközés után nem változott Rosberg és Hamilton kapcsolata, a német szerint azért árnyaltabb a helyzet. „Mindig nehéz, amikor három éve harcolsz a bajnoki címért. Másfelől viszont hasznos, mert egymást motiváljuk ezzel.”

Noha a Mercedes versenytempóját nem láthattuk vasárnap, annyi kiderült, hogy a Red Bull a Ferrari szintjére ért. „Rajta kell tartanunk a szemünket a riválisainkon, a Ferrarin és a Red Bullon. Ennek ellenére azt hiszem, hogy gyorsak leszünk Monacóban, így nincs probléma” – tette hozzá Rosberg.

Forrás: www.formula.hu – RSS