Rosberg: Sokkal jobb volt csatával nyerni

F1

2016. szeptember 21. szerda, 06:30

Nemcsak a nézők, valamint Toto Wolff számára volt izgalmas az F1-es Szingapúri Nagydíj utolsó néhány köre, de Nico Rosberg is sokkal jobban örült, hogy ily módon szerezte meg a győzelmet.

Nico Rosberg a Szingapúri nagydíj időmérőjén megszerezte a pole pozíciót, majd a versenyen ki sem engedte kezéből a vezető pozíciót – habár a Mercedes előnye ezúttal nem volt óriási. Éppen ezért Daniel Ricciardo és a Red Bull úgy döntött, egy taktikai húzással megpróbálják megelőzni Rosberget, és felhelyezték a szuperlágy abroncsokat az autóra. A második helyen haladó ausztrál ezzel éppen a verseny utolsó körére érte utol az élen álló Rosberget, és habár megelőznie nem sikerült, izgalmas pillanatokat szereztek ezzel mindenki számára.

 Rosberg

A világbajnokságot vezető Rosberg úgy gondolja, számára is sokkal édesebb így a győzelem. „Fantasztikus, hogy ezzel a csapattal minden versenyen a győzelmet célozhatjuk meg, akárhova megyünk” – nyilatkozta Rosberg. „Különösen ez a hétvége volt nagyon meggyőző, mert tavaly a Red Bull és a Ferrari legyőzött minket. Megértettük, hogy miért – ami nem volt könnyű –, de megfordítottuk a dolgot, és idén már más volt a helyzet. A legjobb pályájukon győztük le őket.”

„Csak akkor volt nehéz, amikor a végén nőtt rajtam a nyomás” – folytatta a német, akinek óvatosan kellett bánnia a fékekkel. „Az elején mindent kontroll alatt tartottam, szóval rendben volt, csak egy kicsit kellett kezelnem a dolgot. Ha ezt kell tennünk, akkor veszítünk a teljesítményből, és nehézzé válik a helyzet. Azzal, hogy a végén csatáztunk, sokkal inkább teljesnek érzem a győzelmet, mert tényleg meg kellett nyomnom azokat a köröket, a legjobbat kellett kihoznom belőlük, mert Ricciardo két körrel a vége előtt meg akart előzni. Szóval a tőlem telhető legjobb köröket kellett előhúznom.”

Forrás: www.formula.hu – RSS