Sacchi nem ért egyet a zsúfolt meccsnaptárral

Arrigo Sacchi, a Milan korábbi trénere szerint a Serie A következő szezonja teljesen kiszámíthatatlan lesz és úgy gondolja, hogy a téli világbajnokság miatt átalakult meccsnaptár nagy mértékű sérülésveszélyt jelent a játékosok számára.

Az olasz bajnokság a szokásosnál egy héttel korábban, augusztus 14-én kezdődik és a szezon első fázisa november 13-ig tart, addig összesen 15 fordulót rendeznek. Emellett lebonyolításra kerül a Bajnokok Ligája csoportkörének 6 mérkőzése is. Ezt követően szünet lesz a katari világbajnokság miatt és majd csak januárban folytatódnak a ligák.

“Mamma mia, micsoda erőpróba lesz! A csapatoknak havi 7 mérkőzésük lesz, ami nagy sérülésveszélyt hordoz magában a megnövekedett tempóval. Ez következésképpen a világbajnokságra is veszélyes lehet, hiszen sérülés miatt bajnokok maradhatnak le róla. Ez a szezon a fizikálisan erős, kemény játékosoké lesz, az erőnlét és az izmok kulcsfontosságúak lesznek, de nem jobban, mint a fej. Mindig ez a legfontosabb testrész. Ha fejben nem vagy rendben, akkor baj van.” – mondta Sacchi a Gazzettának.

“Nagy létszámú csapatokra és nagyon komoly szakemberekre van szükség, ezt nem lehet elviccelni. Gyors számítás alapján a világbajnokság döntőjébe bejutott játékosok négy hónap alatt körülbelül 30 meccset játszanak. Azt kell mondani, hogy vadállati testalkat szükséges ehhez.”

Sacchit arról is kérdezték, hogy milyen idényt vár a Serie A-ban a 2021/22-es szezonban.

“Egy kiszámíthatatlan szezont. Előnyben lesznek azok a játékosok, akik gyorsan tudnak alkalmazkodni a különböző helyzetekhez. Sok külföldi nemzetiségű játékos van a bajnokságban és közülük sokan ott lesznek a világbajnokságon. Egy vb teljesen kifacsarja az energiádat. Én ezt tudom jól, mert soha nem fogom elfelejteni az 1994-es vb-t. Senki sem tudhatja, hogy milyen állapotban fognak visszatérni a játékosok a tornáról.”