Sacchi szerint a Milan a legkomplettebb csapat

Arrigo Sacchi, a Milan korábbi sikeredzője elismerő szavakkal értékelte a Rossoneri teljesítményét az idei szezonban és Paolo Maldini munkáját is kiemelte.

A piros-feketék 10 forduló alatt a megszerezhető 30 pontból 26-ot gyűjtöttek a bajnokság elején és 5 pontos előnnyel vezetik a tabellát. A csapat teljesítménye még a legoptimistább várakozásokat is felülmúlta és ennek megfelelően egyre többen beszélnek dicsérő szavakkal a Milan kapcsán.

Sacchit a Gazzetta riportere arról kérdezte, hogy mit gondol a jelenlegi Milanról.

“Az 5 pontos előnyön kívül, ami nem elhanyagolható szempont úgy tűnik számomra, hogy jelenleg a Milan a legkomplettebb csapat a Serie A-ban. Amíg a többiek még mindig azon dolgoznak, hogy egységes csapattá váljanak, addig a Milannál ez már megvan.” – nyilatkozta Sacchi.

“Megdöbbentett a Milan fiatal játékosainak elszántsága, akarata a mérkőzések irányítására és azon képessége, hogy képesek a meccs bármely pillanatában nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ehhez megvan az energia és egy jól edzett csapatról van szó. Itt meg kell dicsérnünk Piolit.”

“Jár a gratuláció Maldininek is. Paolo úgy építette fel ezt a Milant, hogy minden igazolása jól sült el és mindezt úgy, hogy jóval kevesebbet költött, mint a riválisok.”

“Ibrahimovic? Abszolút jelenség. Akkor is érezhető a hatása, ha éppen nem játszik, mert egy vezér és karaktert adott a csapatnak. Tudja, hogyan kell irányítani és motiválni.”