Saelemaekers a nyáron távozhat a Milanból

A legfrissebb hírek szerint a Milan vezetősége a nyári átigazolási időszakban készen áll értékesíteni Alexis Saelemaekerst, ugyanis külföldről érdeklődnek iránta.

A belga válogatott futballista az aktuális szezonban 43 tétmeccsen lépett pályára és közel 2300 játékpercet játszott, azonban az elmúlt hónapokban többnyire csak csereként számított rá Stefano Pioli. Ennek megfelelően a támadósor jobb oldalán Junior Messias élvez prioritást.

Matteo Moretto olasz sportújságíró szerint a Milan nagy valószínűséggel eladja Saelemaekerst a nyáron. A klub vezetősége tudomást szerzett arról, hogy egy külföldi együttes – amely érdeklődik a fiatal játékos iránt – készen áll ajánlatot tenni a játékjogáért.

Állítólag Pioli egyáltalán nincs megelégedve Saelemaekers teljesítményével és munkájával, sem az edzéseken, sem a mérkőzéseken és ez az oka annak, hogy kikerült a kezdőcsapatból.

A 22 éves jobb szélső támadó sorsa erősen kérdéses a Milannál, ráadásul a klub a nyári mercato alatt mindenképpen szeretne igazolni egy minőségi játékost a támadó-szekció jobb oldalára. Az elmúlt hónapokban Domenico Berardi és Marco Asensio neve merült fel, mint lehetséges célpont.

Saelemaekers két évvel ezelőtt, 2020 januárjában csatlakozott a Milanhoz kölcsönben és a klub összesen 8,5 millió eurót fizetett a játékjogáért az Anderlechtnek. Alexis az elmúlt két évben 98 alkalommal öltötte magára a piros-fekete mezt, ezeken 6 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki.