Saelemaekers jövője kérdéses a Milannál

A Milan vezetősége megfelelő ajánlat esetén készen áll megválni Alexis Saelemaekerstől.

A klub kritikus pontként tekint a támadó-szekció jobb oldalának megerősítésére, így a nyári átigazolási időszakban készen áll beavatkozni. Mint arról beszámoltunk, a Milan megállapodott a Crotone együttesével Junior Messias végleges megvásárlásáról, aki mintegy 4,5 millió euróért plusz bónuszokért lesz végleg a Rossoneri játékosa.

A Sky Sport Italia szerint Messias maradásával Saelemaekerst feláldozhatja a Milan annak érdekében, hogy bevételt szerezzen az eladásából egy minőségi jobb szélső leigazolása érdekében. A klub körülbelül 25-30 millió eurót szánhat egy új jobb szélső támadóra a kezdőcsapatba.

A Milan megfelelő ajánlat esetén értékesíti Saelemaekerst, akinek az eladásából tőkenyereséget generálhat a klub. A 22 éves belga játékos két és fél évvel ezelőtt, 2020 januárjában 8,5 millió euróért érkezett az Anderlechttől és azóta 101 tétmeccsen 6 gólt szerzett illetve 11 gólpasszt osztott ki.

Jelenleg három jobb szélső támadó áll Stefano Pioli rendelkezésére, nevezetesen Messias, Saelemaekers és Castillejo, azonban utóbbi kettő távozása a legvalószínűbb.