Saelemaekers kidőlt térdsérülés miatt

Alexis Saelemaekersnek részleges szalagszakadása van, ami miatt hosszú hetekig nem léphet pályára – számolt be az olasz sajtó.

A belga válogatott támadó a szombati Empoli elleni bajnoki első félidejében sérült meg és a 33. percben erős fájdalmat érzett a térdében, amelynek eredményeképpen nem tudta folytatni a játékot. Saelemaekersnek kificamodott a térde és szinte biztosra vehető, hogy véget ért számára a 2022-es év.

A MilanNews, a Sky Sport Italia és a La Gazzetta dello Sport közlése szerint Saelemaekers orvosi vizsgálatokon vett részt, amelyek kimutatták a mediális kollaterális szalag (MCL) részleges szakadását a térdében.

A jelentések szerint a 23 éves támadó speciális terápián vesz részt a felépülés érdekében és a Sky arról ír, hogy körülbelül 6-8 hét kihagyás vár rá. Ennek következtében nagyon valószínű, hogy Saelemaekers kihagyja a november 20-án kezdődő világbajnokságot és nem lesz ott a belga válogatott keretében.

Stefano Pioli számára komoly fejtörést okoz Saelemaekers kiesése, mivel jelen pillanatban Junior Messias izomsérülése miatt nincs egyetlen bevethető jobb szélső támadója sem.