Saelemaekers: „Lélekkel kell játszanunk”

Alexis Saelemaekers a Cremonese elleni 1-1-es döntetlen után elmondta, hogy a csapat játékából hiányzik a gyilkos ösztön, hogy góllal tudják befejezni a támadásokat és úgy véli, hogy a hétvégén a lelküket ki kell tenniük a pályára a Lazio elleni mérkőzésen. A belga válogatott támadó szerint ez a döntetlen egy vereséggel ért fel számukra.

„Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést és megfelelő hozzáállással illetve mentalitással léptünk pályára az első félidőben. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, ott volt az én találatom is, ami épphogy les volt. Ezen kívül más helyzeteink is voltak és jó úton jártunk. Aztán a második játékrészben csökkent a játékunk tempója és ritmusa. Erősebbnek és gyorsabbnak kellett volna lennünk, de nem jött össze. Ehelyett elpuskáztuk azt a kevés helyzetünket, hogy megszerezzük a vezetést és kaptunk egy gólt, ami nagyon fájó volt.” – mondta Saelemaekers.

„A hátrányba kerülés után futottunk az eredmény után, hogy döntetlenre mentsük a meccset, amit végül sikerült elérni. Ez az egyetlen minimális pozitívum erről az estéről, de ez a döntetlen tulajdonképpen egy vereséggel ért fel számunkra.”

„A gyilkos ösztön és a pontosság hiányzott a kapu előtt a játékunkból, pedig megvoltak a kialakított helyzeteink. A következő mérkőzésekre ezen dolgoznunk kell.”

„Minden mérkőzésnek jó hozzáállással és mentalitással vágunk neki, megpróbálunk mindent beleadni. Minden meccs nehéz, ki kell tennünk a lelkünket a pályára és ezt fogjuk tenni a hétvégi Lazio elleni összecsapáson.”