Saelemaekers újra a csapattal edzett

A jelek szerint Alexis Saelemaekers teljesen felépült a térdsérüléséből.

A 23 éves futballista október elején az Empoli elleni bajnokin sérült meg és intraarticularis szalagszakadást diagnosztizáltak a térdizületében, amelynek következtében viszonylag hosszabb ideig nem állt Stefano Pioli rendelkezésére.

A Sky Sport Italia beszámolója szerint Saelemaekers több mint két hónapos kihagyás után teljesen felépült a sérüléséből és szerdán csatlakozott a csapattársakhoz, akikkel együtt teljes értékű edzésmunkát végzett Milanellóban.

Alexis összesen 11 tétmeccset volt kénytelen kihagyni az őszi szezonban és lemaradt a 2022-es katari világbajnokságról is. Ugyan október eleje óta nem játszott, ám készen fog állni a januári folytatásra és a várakozások szerint a dubaji felkészülési mérkőzéseken is bevethető lesz az Arsenal illetve a Liverpool ellen.

Saelemaekers ebben a szezonban eddig 9 tétmeccsen lépett pályára és 404 játékperc alatt 2 gól illetve 1 gólpassz a mérlege. Érdekesség, hogy mindkét gólját a Bajnokok Ligájában lőtte szeptemberben, előbb az RB Salzburg, majd a Dinamo Zagreb kapuját vette be.