Sajtleves bacon chipsszel – Egészségséf

Jöjjön ismét egy krémleves, ami nagyon divatos most. Ezt azoknak ajánlom, akik szeretik az erősebb sajtok ízét. Természetesen más sajtokból is elkészítető.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 liter alap lé
  • 1,5 dl fehérbor
  • 20 dkg francia sajt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 nagy doboz francia tejföl
  • szerecsendió
  • só, bors
  • szeletelt bacon szalonna

Sajtleves bacon chipsszel - Egészségséf

Első lépésként 200 C fokra előmelegített sütőbe, sütőpapíron betesszük a szalonna csíkokat. Amíg a leves készül, addig elkészül a chips. Figyeljük, hogy meg ne égjen. A leveshez a vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a lisztet, és picit pirítjuk. Lassan adagol, hogy csomómentes legyen, felöntjük az alap lével, majd hozzáadjuk a bort. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint, szerecsendiót adunk hozzá. Összeforraljuk, és kevergetés mellett hozzáadjuk a reszelt sajtot. Amikor a sajt megolvadt benne, akkor tesszük bele a tojásságával elkevert francia tejfölt. Picit keverünk még rajta, majd forrón tálaljuk a bacon chipsszel.

Tipp! Ha igazán finomat szeretnénk, akkor használjunk többfajta sajtot.

Jó tudni! A boltokban a francia tejfül „krémfriss” néven található meg. Ehhez az ételhez próbáljunk meg francia préselt sajtot szerezni, ezt általában a sajtoknál meg is találjuk nagyobb üzletekben.

Tápérték (100 g)

Liszt

Vaj

Húsleves (tyúk)

Fehérbor

Tojássárgája

Energia

370 kcal

746 kcal

71 kcal

82 kcal

322 kcal

Fehérje

12,6 g

0,4 g

5,3 g

0 g

15,9 g

Zsír

9,5 g

80 g

4 g

0 g

26,5 g

Szénhidrát

1,8 g

4,3 g

3,3 g

2,6 g

3,6 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS