Sajtos, laskagombás szélesmetélt

A laska gombának érdekes állaga van, íze sokkal intenzívebb, mint a csiperkének, ezért elég megosztó is lehet. Érdemes azonban kísérletezgetni vele, mert nagyon finom ételeket készíthetünk belőle.

Hozzávalók:


50 dkg laska gomba
25 dkg olasz széles metélt
2 dl főzőtejszín
olíva olaj
1 fej vöröshagyma aprítva
10 dkg feta sajt
10 dkg keményebb, reszelhető sajt
só, bors
parmezánforgács

Sajtos, laskagombás szélesmetélt

A tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, ha újra felforrt, lefedjük félrehúzzuk és hagyjuk megpuhulni. Ez kb. 15 perc. Közben a gombát megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, és 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a fetát és a keményebb, lereszelt sajtot. Összeforraljuk, majd a végén a kifőtt és leszűrt tésztára halmozzuk. Tálaláskor megszórjuk parmezán forgáccsal.

Tipp! Bármilyen sajtot használhatunk, gorgonzolát, trappistát, a lényeg, hogy bele tudjuk morzsolni, vagy reszelni.

Jó tudni! A tésztát igazából nem kell főzni, főleg az olasz tésztákat nem. Elég, ha a forrásban lévő vízbe tesszük, lefedjük, utána a saját gőzében megpuhul. Szénhidrát csökkentett tésztát is lehet használni.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Tápérték (100 g)

Kapcsolódó gyógynövények


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS