Sanches a PSG-t választotta – hivatalos

A Paris-Saint Germain hivatalosan is bejelentette Renato Sanches szerződtetését, akit a Milan hosszú hónapokon keresztül megkörnyékezett.

Véget ért a tavaly december óta – azaz több mint 9 hónapja – tartó „szappanopera” Sanches jövőjét illetően. A portugál válogatott játékos volt a Milan első számú célpontja Franck Kessié távozása után és a tárgyalások jól haladtak, azonban hetekkel ezelőtt a PSG bejelentkezett érte és minden megváltozott.

A Paris Saint-Germain hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Sanchest a Lille együttesétől.

Ugyan a Milannak sikerült megállapodnia a Lille vezetőivel egy (bónuszokkal együtt) 15 millió eurós átigazolási árról Sanches klubváltása ügyében, azonban a játékos számára a PSG élvezett prioritást a jövője szempontjából. Paolo Maldiniék néhány nappal ezelőtt újra kapcsolatba léptek a játékos ügynökével, Jorge Mendes-zel a transzfer miatt, azonban Sanches megismételte azon szándékát, hogy maradni akar Franciaországban és a párizsiak hívására vár. Ráadásul a következő szezonban újra együtt dolgozhat a korábbi edzőjével, Christophe Galtierrel.

A PSG mintegy 15 millió eurót fizetett az Európa-bajnok középpályásért, aki hosszú távra, 2027. június 30-ig szóló szerződést írt alá az új klubjával. Nico Schira újságíró szerint Sanches éves szinten nettó 5 millió eurót + 2 millió bónuszt tehet zsebre Párizsban, azaz a teljes fizetése elérheti a 7 millió eurót, ami a duplája annak, amennyit a Milan ajánlott neki. Más források szerint Sanches bére nettó 6 millió euró + bónusz lesz.

“Nagyon boldog vagyok, hogy Párizsban lehetek. Az elmúlt napok fontosak voltak számomra és a családom számára egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy helyes döntést hoztam. Azért választottam a Paris Saint-Germaint, mert ez a legjobb projekt számomra. Fontos volt, hogy maradjak Franciaországban, mert már jól ismerem ezt a bajnokságot.” – nyilatkozta Sanches a hivatalos bemutatása után.