Scaroni szavai a célokról és az edzőkérdésről

Paolo Scaroni, a Milan elnöke elmondta, hogy továbbra is töretlen a vezetőség bizalma Stefano Pioli felé és őt tartják az ideális edzőnek a csapat élére, azonban kiemelte a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolásának fontosságát a következő szezonra.

CÉLKITŰZÉSEKRŐL: „Kezdjük ott, hogy a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutás objektív szempontból nagy sikernek számít, figyelembe véve azt is, hogy már nagyon hosszú ideje nem sikerült ezt elérnünk. Ezt tekintem az aktuális szezon két célkitűzése közül az egyiknek. Természetesen a másik a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása a következő idényre. Reméljük, hogy a második célt is sikerül elérni.”

STEFANO PIOLI MUNKÁJÁRÓL: „Jó úton járunk, a Pioliba vetett bizalmunk töretlen. Meg vagyunk győződve arról, hogy ő a megfelelő edző arra, hogy a Bajnokok Ligájába vezessen minket jövőre is.”

A KLUB PÉNZÜGYI HELYZETÉRŐL: „Yonghong Li tulajdonlása óta tagja vagyok az igazgatótanácsnak és a Milan nagyot lépett előre az elmúlt években. Minden szempontból jól mennek a dolgok a klub háza táján. Gyakran megállok, hogy a pénzről beszéljek, még akkor is, ha a sportban természetesen a pályán elért eredmények is fontosak. Azt mondhatom, hogy a Milan pénzügyi mérlege is megnyugtató a jövőre nézve.”

AZ ÚJ STADIONPROJEKTRŐL: „Ez mindenképpen fontos téma, mert egy modern és hatékony stadion lehetővé teszi a bevételek növelését, de ez még nem minden. Meggyőződésem, hogy a stadionoknak újnak, szépnek, jól megvilágítottnak és teltházasnak kell lenniük, mert így néznek ki jól a televíziók képernyőin keresztül. A tévés jogdíjakból származó bevételek is középpontban állnak számunkra. Évek óta azért harcolunk, hogy a Milannak új stadionja legyen. Gerry Cardinale társaságában a múlt csütörtökön találkoztam Milánó polgármesterével, Salával. Teljes mértékben megvizsgáljuk a lehetőségeket a La Maura területen és adunk magunknak néhány hét elemzési időt, mivel ezek bonyolult dolgok. Alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy valóban a La Maura a megfelelő megoldás számunkra vagy sem. Ha esetleg nem, akkor más – akár Milánón kívül lévő – lehetőségek után nézünk.”

GERRY CARDINALÉRŐL: „Jól érzi magát, igazi szurkolóvá vált. Üzleti szempontból is úgy látja a dolgokat, ahogy kell. Befektet a klubba és ennek a pénznek tisztességesen meg kell térülnie. Úgy tűnik számomra, hogy tényleg szenvedélyesen rajong a Milanért.”