Schermann teljes erővel az Eb-re készül

Remek évet zárt Schermann Bianka. Az MTK-Budapest és a válogatott tornásza a hazai viadalok mellett a nemzetközi versenyeken is remekelt, a nyári Európa Játékokon az egyéni összetett versenyben kilencedikként zárt. Ezen a héten a a tatai edzőtáborban készül, mint ahogy a teljes női tornász válogatott is.

A tavalyi évben sikerült az áttörés, hogy a hazai versenyek mellett nemzetközi szinten is megmutattad magad…
– A legfontosabb verseny a világbajnokság volt, mert az Eb-t ki kellett hagynom egy sérülés miatt. Emellett az Európa Játékok is nagy élmény volt számomra, ahol kilencedik lettem.

A világbajnokság különösen kellemes emlék lehet, ugyan Kovács Zsófia szerezte az olimpiai kvótát, de mellette te is megugrottad az olimpiai kvalifikációs ponthatárt.
– A világbajnokságra majdnem maximálisan fel tudtam készülni, de nem vagyok teljesen elégedett. Az ugrásom nem állt készen, de a többi szeren szerintem jól teljesítettem, gerendán egy kis bizonytalanság volt, ezt a jövőben mindenképpen szeretném javítani. Idén pedig a közelgő Európa-bajnokságra koncentrálok, hogy a lehető legjobban szerepeljek, hiszen a szövetségi kapitány itt véglegesíti az olimpiai célkitűzéseket, elvárásokat. Az olimpián ugye egy női versenyző vehet részt.

Ha már a felkészülést említetted, hol tartasz most?
– Most kezdjük összeállítani a gyakorlatokat, hogy április végére, amikor kezdődik az Eb, a lehető legjobb formában legyek. Korláton egy nagyobb gyakorlatot szeretnék csinálni. Ugráson megpróbálom a duplacsavart, ami a világbajnokságon nem jött össze. Gerendán pontosabbnak kell lennem, emiatt most minden elemet rengetegszer gyakorlok. Ami a talajgyakorlatomat illeti, a gimnasztikát javítom, de a sorokon nem változtatunk.