Schumacher focinagykövet lesz

Schumacher.jpgA 2008-as kontinensviadal szervezői meggyőzték a hétszeres Formula 1-es világbajnokot, hogy legyen az esemény egyik nagykövete.

Az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság szervezőbizottsága erős nagykövetcsapatot tud kiállítani a jövő évi torna népszerűsítésére. Korábban már megerősítette szerepvállalását Roger Federer teniszező, Stephane Chapuisat egykori válogatott focista, Bernhard Russi, volt kiváló síző, és Peter Sauber, a Sauber-BMW Formula 1-es istálló tulajdonosa is. Hozzájuk csatlakozott most az egyetlen kakukktojás (értsd: nem svájci állampolgár), a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher, aki évek óta az országban családjával, és Svájcot tartja a második otthonának – írja a Samsungsport.

– Akit megkerestünk, kivétel nélkül első szóra, és nagyon szívesen ajánlotta fel segítségét, így Michael Schumacher is azonnal igent mondott a felkérésre. Fantasztikus csapatot hoztunk össze, biztos vagyok benne, hogy ezekkel a kiváló sportemberekkel óriási sikert arat az Eb előkészítése – mondta Ralph Zloczower, a svájci labdarúgó-szövetség elnöke.