Sean Edwards halála: lezárult a vizsgálat

Egyéb

2016. február 5. péntek, 20:45

Szerző: Gellérfi Gergő

Közzétették a vizsgálati eredményeket a két és fél évvel ezelőtt egy versenyzőoktatáson életét veszítő Sean Edwards tragikus balesetéről – a Porsche-szuperkupa akkori éllovasa 26 évet élt.

Lezárult a vizsgálat a brit Porsche-pilóta, Sean Edwards 2013 őszén történt tragikus balesetét illetően. Az egykori F1-es pilóta, Guy Edwards fia az ausztráliai Queensland Racewayen veszítette életét egy versenyző oktatáson, amikor utasként végzetes balesetet szenvedett egy 966-os Porsche volánja mögött. Az autó nagy sebességgel csapódott be és gyulladt ki, Edwardsnak pedig esélye sem volt a túlélésre.

edwards_crash

A kivizsgálást vezető John Lock pénteken mutatta be az eredményeit, melyek szerint kizárható a vezetői hiba, ahogy az is, hogy Edwards hibázott a balesetnél. A tragédiát a vizsgálat szerint egyértelműen műszaki hiba okozta, melyet közelebbről nem sikerült azonosítani. Az autót vezető William Holzheimer, aki a baleset idején 20 éves volt, súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélte a becsapódást.

Sean Edwards 26 évesen veszítette életét, halála pillanatában ő vezette a Porsche-szuperkupát, s valószínűleg a németek gyári pilótájaként folytathatta volna karrierjét. Részt vett a Rush című film forgatásában is, mely alkotásban édesapját alakította, aki azon pilóták egyik volt, akik kimentették Niki Laudát a Nürburgringen lángoló Ferrarijából.

Forrás: www.formula.hu – RSS