Serie A: edzőt váltott az egyik kiesőjelölt – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) az idény derekánál túl csak a kieső zónában szerénykedő Empoli rutinos vezetőedzője leváltása mellett döntött…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Az Empoli a hétfői napon tudatta, hogy felmentette a munkavégzés alól vezetőedzőjét, Aurelio Andreazzolit, akinek a helyére Davide Nicolát nevezte ki az idény végéig.

A bajnokságból eddig eltelt 20 forduló alatt az Empoli mindössze három meccset nyert meg és az egész bajnokságban a legkevesebb, 11 gólt szerezte. A csapat az eddig gyűjtött 13 pontjával az utolsó előtti, 19. helyen szerénykedik, jelenleg öt ponttal lemaradva az utolsó bennmaradó helyet birtokló Cagliari mögött. A toszkánai együttes az elmúlt hétvégén fontos kiesési rangadót vesztett a Hellas Verona ellen, melyet követően az edzőváltás mellett döntöttek. A kirúgott edző a mostani ciklusában tavaly szeptemberben vette át az Empoli irányítását, miután a gárda Paolo Zanettivel gyenge rajtot vett, azonban hosszabb távon a 70 éves trénerrel sem javultak az eredmények

Az Empoli a mezőny egyik legrosszabb formában lévő csapataként az utolsó nyolc fordulóban nyeretlen maradt, mindössze három döntetlen jóvoltából szerzett három pontot öt vereség mellett.

A színre lépő 50 éves tréner a 2016-2017-es idényben a Crotonét, a 2022-2023-as szezonban pedig a Salernitanát tartotta bent lehetetlennek tűnő helyzetből, azonban mindkét állomáshelyéről a rákövetkező idényben elbocsátották. Nicola közel egy éve volt munkanélküli, miután 2023. februrájában került lapátra a salernóiaknál. Ezen két csapat mellett a Livorno, a Bari, az Udinese, a Genoa és a Torino trénere is volt, azonban egyetlen állomáshelyén sem tudott hosszabb távon maradandót alkotni.

Az Empoli a bajnokság következő fordulójában a középmezőnyben tanyázó Monzát látja vendégül a javítás reményében.

 fociclub

A Serie A: edzőt váltott az egyik kiesőjelölt – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.