Sérülés miatt kihagyja az Eb-t a Barcelona sztárja

Frenkie de Jong az áprilisi, Real Madrid elleni bajnokin sérült meg. Bokasérüléséből nem tudott időben felépülni, így nem lesz ott a holland Eb-keretben.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

Nem lesz ott az Európa-bajnokságon a holland válogatott legnagyobb sztárja, Frenkie de Jong. A középpályás az Instagramon jelentette be, hogy nem sikerült felépülnie a Real Madrid elleni áprilisi El Clásicón elszenvedett bokasérüléséből, így kénytelen kihagyni a teljes kontinensviadalt.

„Szomorú és csalódott vagyok, amiért nem lehetek ott az Európa-bajnokságon” – írta a Barcelona játékosa a bejegyzésében. Elmondta, hogy mindent megtettek, hogy időben felépüljön, de a bokájának még időre van szüksége. „Egy álom és a legnagyobb megtiszteltetés az országodat képviselni egy világversenyen. Viselni a narancssárga mezt, énekelni a himnuszt és érezni a szurkolók biztatását” – írta De Jong, aki hozzátette, hogy ezúttal ő is csak a lelátóról szurkolhat csapattársainak.

A holland válogatott az Eb D csoportjában szerepel, Lengyelországgal, Ausztriával és Franciaországgal kell megvívniuk a továbbjutástért. Első meccsüket június 16-án, vasárnap játsszák a lengyelek ellen a hamburgi Volksparkstadionban.

Írta a HVG

A Sérülés miatt kihagyja az Eb-t a Barcelona sztárja bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.