Sérülése miatt nem mehet a fiatal tehetség vb-re

nagyadammob

Az OSC fiatal válogatott játékosát már meg is műtötték, heteket kell kihagynia.

nagyadammob

Nagy Ádám vállműtéten esett át. Legkorábban július elején kezdheti meg az edzéseket. Így Märcz Tamás nem számít rá a vb csapatban.

„Az MRI vizsgálat nem mutatta ki, mi a baj, szükség volt a műtétre. Az altatásban elvégzett artroszkópos beavatkozás során kiderült, a bicepsz izom eredése beszakadt, ez horgonnyal lett rögzítve. A legjobb esetben három hétig rögzítő kötést kell viselnie Ádámnak, majd négy hét múlva kezdheti meg a gyógytornát – hangsúlyozom, mindez a legkedvezőbb forgatókönyv” – mondta dr. Szigeti István a waterpolo.hu-nak.

A férfi válogatott kapitánya így kommentálta a helyzetet: „Tóni bácsival konzultálva kijelenthetem, Nagy Ádám biztosan nem lesz benne a 18-as világbajnoki keretben. Januárban és februárban is nagyon jó benyomást tett rám a keretedzéseken, terveim között volt, hogy akár a nyári keretbe is meghívást kap, ám miután közbejött ez a sérülése, és az utóbbi másfél hónapban nem is láttuk játszani, sajnos ez nem valósulhat meg. Bízom benne, hogy mihamarabb felépül, és a junior világbajnokságon Horkai György számíthat rá – fejezte be Märcz Tamás.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS