Shane Mosley perel, Thomas börtönbe vonul

dopping1.jpg

Újabb két ügy köthető a doppingesetek miatt elhíresült BALCO-laboratóriumhoz: rágalmazás miatt pert indít Sugar Shane Mosley korábbi bokszvilágbajnok, míg Tammy Thomas kerékpárosnak börtönbe kell vonulnia hamis tanúzásért.

Mosley beperli a labor vezetőjét, Victor Contét, amiért azt állította: az ökölvívó tudott arról, hogy tiltott szereket kapott. A különböző súlycsoportokban és szervezeteknél négy világbajnoki címet szerző klasszis ártatlannak vallja magát, és azt állítja: ha kapott doppingszert, akkor azt tudtán kívül adták be neki.
   
A bíróság ugyanakkor hamis tanúzás miatt bűnösnek mondta ki Thomast, akire így most legalább hathónapos szabadságvesztés vár. Az ítélethirdetéskor a versenyzőnő dührohamot kapott, üvöltözött, majd sírva fakadt. A bringásnak várhatóan július 18-án kell megkezdenie a börtönbüntetését.
   
A tiltott teljesítmény-fokozókat gyártó BALCO-labornak számos világklasszis ügyfele volt: többek között Marion Jones olimpiai érmeitől megfosztott atléta, Tim Montgomery vágtázó vagy Barry Bonds baseballos legenda.

MTI/AP