Sheva: “Montella egységes csapatot kovácsolt”

Andrij Shevchenko, az ukrán labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egy napon visszatérjen a Milanhoz, ráadásul edzőként. A 40 éves szakember a nyilatkozatában Vincenzo Montella munkáját dicsérte.

“Jelen pillanatban csak az ukrán válogatottra koncentrálok. Majd meglátjuk, hogy mi történik a jövőben. Természetesen a Milan mindig a szívemben marad. Az elmúlt meccseken nem voltak túl jók az eredmények, eltekintve a Bologna elleni kettős emberhátrányban kiharcolt győzelemtől. Igazán nagyszerűen kezdte a Milan a szezont, viszont szinte elkerülhetetlen volt a formahanyatlás. A Lazio elleni meccs fontos volt. Ha ilyen sok játékos nem áll rendelkezésedre, akkor egy döntetlen akár egy győzelemmel is felérhet.” – mondta Shevchenko a Corriere dello Sportnak.

“Montella egy kiváló csatár volt, most pedig egy remek edző és egy nagyszerű ember. Véleményem szerint Vincenzo rendkívüli dolgot visz véghez, mert egységes csapatot kovácsolt a játékosokból. Az ő irányításával a Milan visszatér a magas szintre. Bajnokok Ligája? Hat vagy hét csapatnak van esélye a végső győzelemre.” – fejezte be.

Shevchenko játékosként nyolc idényt töltött a Milanban és összesen 322 tétmeccsen 175 gólt szerzett. 2006-ban megnyerte az Aranylabdát, a csapattal pedig 1 Scudettót, 1 Olasz kupát, 1 Olasz szuperkupát, 1 Bajnokok Ligáját és 1 Európai szuperkupát nyert.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS