Shihan Furkó Kálmánt előléptették a 7. dan övfokozatra

furko_kalman.jpg

Kitűnő szervezőmunka, rekordszámú nevezés, kimagasló küzdelmek, igazi közönségsiker.  Ez jellemezte a hétvégi szolnoki Hungarian Open Nk-i Kyokushin bajnokságot. Az immár hagyományként, megrendezett viadalon 11 ország közel 150 versenyzője állt küzdőtérre, hogy megküzdjenek a formagyakorlat és a súlycsoportos küzdelmek bajnoki címeiért.

A Shihan Furkó Kálmán elnök vezetésével megszervezett bajnokság immár az EB utáni legszínvonalasabb, legrangosabb nk-i tornává nőtte ki magát.

A megnyitó ünnepségen számos díszvendég, támogató kapott ajándékot a szervezőbizottságtól, amelyet Shihan Furkó Kálmán és Shihan Karmazin György, ügyv. elnök adtak át, köztük shihan Mészáros Attilának, a magyar kyokushin egyik megalapítójának, a WKO világszervezet alelnökének, Dr. Mészáros Jánosnak a Magyar Karate Szövetség elnökének, Dr. Galla Ferencnek,a TF egykori küzdősport tanszék vezetőjének, Dr. Polyák Józsefnek, a karate egyik hazai meghonosítójának, Mikó Sándornak, a Magyar Karateszövetség ált.alelnökének, Szalay Ferenc szolnoki polgármesternek, valamit számos sportvezetőnek és támogatónak.

A megnyitó ceremónián shihan Mészáros Attila a WKO világszervezet vezetősége furko_kalman1.jpgnevében adta át, eddigi munkásságának elismeréséül a megtisztelő 7. dan övfokozatról szóló diplomát shihan Furkó Kálmánnak. GRATULÁLUNK!!!

A versenyen köszöntötték az immár leköszönő, 10 évig a szövetségi kapitányi poszton lévő shihan Bencze Antalt, valamint a versenyzéstől visszavonult legeredményesebb magyar versenyzőnőt, a világbajnok Szövetes Veronikát, aki a szintén megtisztelő 3. dan fokozatot kapta shihan Furkó Kálmántól.

A nemzetközi delegációkon túl szép számmal indultak a magyar klubok versenyzői is, akik színvonalas formagyakorlatokkal és küzdelmekkel lepték meg a teltházas csarnok közönségét.

A formagyakorlatban papírforma győzelem született, ahol a 3-szoros Európabajnok Szabó István /Nagykőrös/ szerezte meg a bajnoki címet a 10-szeres EB érmes Tóth Attila /Abasár/ előtt.

A küzdelmek is a várt keménységet és színvonalat hozták:
A külföldi top fighterek, mint pl. a VB 4. helyezett, orosz  Roman Nesterenko,  vagy a román, Ilas Marius Európabajnok, valamint számos kiváló litván, kazah és román harcos, igen megnehezítette a magyar versenyzők éremszerző esélyeit, amely a döntőkre is rányomta a bélyeget.

A fiúknál könnyűsúlyban orosz-kazah döntőt láthattunk, míg 80 kg-ban az addig szépen menetelő szolnoki Magna Gergő döntőzött az orosz bajnok Nesterenkoval, amely az orosz versenyző félemetes rúgásainak következtében sajnos hamar véget ért.

A női mezőnyben meggyőző magyar sikerek születtek, a könnyű és középsúlyban a nyiregyházi Fight team 2 Európabajnok versenyzője győzedelmeskedett, Bartók Júlia és Ábrahám Edit.
Nehézsúlyban a roman Chirilla Vivien szerezte meg a győzelmet.

90 kg-ban a Vb legeredményesebb magyar versenyzője, a martfűi Balogh Zsolt, meggyőző fölénnyel nyerte kategóriája küzdelmeit.
 
A + 90 kg kazah-román párharcából a kazah Bezdocshuk került ki győztesen.

A versenyt követően egy jó hangulatú sayonara party feledtette a verseny megpróbáltatásait.

Forrás: Kalmár Árpád