Sikeres kirándulás

Két győzelemmel zárta montenegrói túráját az U15-ös labdarúgó-válogatott. A Preisinger Sándor vezette együttes kedden 2-0-ra, csütörtökön 4-3-ra múlta felül Podgoricán a házigazda fiataljainak esélyt sem hagyva, magabiztosan játszott.

Majer Dániel Nagyszerű napokon van túl az U15-ös labdarúgó-válogatott, két győzelmet szerzett ugyanis a montenegrói válogatott ellen. Preisinger Sándor szövetségi edző előrelépést tapasztalt a korábbiakhoz képest, bár a második meccs vége nem teljesen a szájíze szerint alakult.

A csütörtöki kezdőcsapat Fotó: mlsz.hu

A csütörtöki kezdőcsapat  •  Fotó: mlsz.hu

Az első összecsapáson a 68. percben érett góllá a mieink mezőnyfölénye, Kalmár Benedek ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. A büntetőt Zuigéber Ákos váltotta gólra. Később ugyanőt állították be a végeredményt: kombináció végén Zuigéber passzából Kalmár volt eredményes.

A csütörtöki visszavágóra felforgatott összeállításban álltak ki a mieink, Preisinger alig pár, kedden is a kezdőben helyet kapó játékosát küldte fel a pályára. Ezúttal is az első perctől kezdve a magyar együttes irányított, fölényben játszott, a keddi pontatlanságok azonban elmaradni látszottak, a fiúk sorban dolgozták ki a helyzeteket. Ennek megfelelően Zuigéber már a 15. percben megszerezte a vezetést, hogy a 24. minutumban Takács Kevin, öt perccel később pedig ismét ő legyen eredményes. Kicsit talán megelégedett a csapat: a szünet előtt a montenegróiak szépítettek.

A szünetben erre Preisinger Sándor is felhívta a csapat figyelmét, ugyanis a második játékrész elején Horváth Krisztofer újra háromgólosra növelte a különbséget. A házigazda persze nem adta fel, ismét szépített, majd a hajrában minimálisra csökkentette a hátrányát. Az egyenlítés – talán csak a találkozó lefújásának köszönhetően – elmaradt, 4-3-ra nyert a magyar válogatott.

„Az első félidőben meggyőzően futballoztunk, domináltuk a játékot. Még a második félidő elején is ugyanez volt a helyzet, utána azonban lanyhult a koncentrációnk, a hazaiak pedig remekül küzdöttek, és pillanatra sem adták fel. Pozitívum, hogy viszontláttam az edzéseken gyakorolt taktikai elemeket, mindenképpen előreléptünk a korábbi mérkőzésekhez képest. Azt azonban még szoknunk kell: milyen egy agresszív, harcos csapat ellen játszani” – értékelt az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor.

U15-ÖS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, PODGORICA
1. mérkőzés
Montenegró–Magyarország 0-2 (0-0)
Magyarország: Bencze Antal – Hosszú Zétény (Wágenhoffer Márton, 73.), Török Kevin, Balogh Botond, Kata Mihály (Takács Kevin, 73.) – Zuigéber Ákos (László Dávid, 73.), Major Sámuel – Kalmár Benedek, Pintér Dániel (Kenderesi Dávid, 59.), Bekker Roland – Pardi Imre (Horváth Krisztofer, 41.)
A magyar gólszerzők.: Zuigéber (68., 11-esből), Kalmár (70.)
2. mérkőzés
Montenegró–Magyarország 3-4 (1-3)
Magyarország: Kovács Flórián – Wágenhoffer Márton, Török Kevin (Hosszú Zétény, 63.), Balogh Botond, Csige Zsolt (Bekker Roland, 63.) – Kabály Márk (Kata Mihály, 50.), Major Sámuel (Pintér Dániel, 50.) – László Dávid (Horváth Krisztofer, 50.), Takács Kevin, Zuigéber Ákos (Pardi Imre, 63.) – Kalmár Benedek (Kenderesi Dávid, 41.)
Gólszerző: Zuigéber (15., 29.), Takács (24.), Horváth (-)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS