Sonkás sajttekercs – Egészségséfünk receptje

Gyakran jönnek vendégek úgy, hogy nem valamilyen főétkezésre, hanem csak borozgatni, beszélgetni. Ilyenkor nem szoktam főzni, de mindig készítek hideg falatkákat, amivel meg tudom őket kínálni. Karácsony, szilveszter közeledtével ez különösen aktuális.

Elkészítési idő: kb. 20 perc + 1 nap

Hozzávalók:

  • 40 dkg edámi sajt egészben
  • 20 dkg krémsajt
  • ½ fej lilahagyma aprítva
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 15 dkg gépsonka apróra vágva

Az előkészület egy kicsit kényes feladat, de nem lehetetlen. A sajtot forró vízbe tesszük. A víz lepje el a sajtot. A víz legyen nagyon forró, de ne forrjon. Addig tartjuk bent, amíg megpuhul. Ez azért fontos, mert kivéve ki kell nyújtanunk. Viszont vigyázni kell, hogy ne menjen szét. Tehát, ha megpuhult, akkor vékony lappá nyújtjuk. A krémsajtot összekeverjük a lilahagymával, paprikával, sonkával és a kinyújtott sajtlapra kenjük. Feltekerjük, fóliába csomagoljuk és 1 napra hűtőbe tesszük. Tálaláskor szépen felvágjuk, kaviárral, pirosarannyal díszíthetjük.

Sonkás sajttekercs - Egészségséfünk receptje

Tipp! A krémbe bármit tehetünk. Májkrémet tojással, tejföllel kikeverve, krémsajthoz adhatunk még snidlinget, zöld fűszereket, bármit, amit az ízlésünk elbír.

Jó tudni! Fontos, hogy egész sajtot használjunk, mert a lapokat melegítés közben nem tudjuk szétszedni.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Edámi sajt

Krémsajt

Gépsonka

Paprika

Energia

322 kcal

342 kcal

157 kcal

27 kcal

Fehérje

25,8 g

5,9 g

22,6 g

1,0 g

Zsír

23,5 g

34,2 g

7,1 g

0,2 g

Szénhidrát

1,8 g

4,1 g

0,4 g

6,3 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS