Sonkával töltött tojás – Egészségséfünk receptje

Sonkával töltött tojás – Egészségséfünk receptje – Egészségtükör.hu

Sonkával töltött tojás – Egészségséfünk receptje

Ehhez az előételhez akár a megmaradt húsvéti sonkát is hasznosíthatjuk.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • tojás
  • sonka
  • tejföl
  • snidling

Ennél a receptnél azért nem adok meg mennyiségeket, mert minden attól függ, ki hány tojást használ fel. A tojásokat lehetőség szerint a sonka levében főzzük meg. Tisztítás után hosszában vágjuk fel. A sárgáját szedjük egy tálba. A sonkát daráljuk le, és adjuk a sárgájához. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy az állaga olyan legyen, hogy bele tudjuk kanalazni a fehérjékbe. Amikor megtöltöttük a tojásokat, szórjuk meg a tetejét apróra vágott snidlinggel.

Sonkával töltött tojás - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ha az igazi húsvéti ízvilágot szeretnénk visszaadni, akkor a krémhez adhatunk tormát is.

Jó tudni! Ezt kenyér nélkül bátran eheti az is, aki diétázik.

Tápérték (100 g)

Tojás

Parasztsonka

Tejföl

Energia

143 kcal

178 kcal

132 kcal

Fehérje

12,6 g

23 g

3,0 g

Zsír

9,5 g

9 g

12 g

Szénhidrát

1,8 g

0 g

3,4 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS