Sütik kezelése
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon cookie-kat/sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet!
Sonkával töltött tojás – Egészségséfünk receptje
Ehhez az előételhez akár a megmaradt húsvéti sonkát is hasznosíthatjuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- tojás
- sonka
- tejföl
- snidling
Ennél a receptnél azért nem adok meg mennyiségeket, mert minden attól függ, ki hány tojást használ fel. A tojásokat lehetőség szerint a sonka levében főzzük meg. Tisztítás után hosszában vágjuk fel. A sárgáját szedjük egy tálba. A sonkát daráljuk le, és adjuk a sárgájához. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy az állaga olyan legyen, hogy bele tudjuk kanalazni a fehérjékbe. Amikor megtöltöttük a tojásokat, szórjuk meg a tetejét apróra vágott snidlinggel.
Tipp! Ha az igazi húsvéti ízvilágot szeretnénk visszaadni, akkor a krémhez adhatunk tormát is.
Jó tudni! Ezt kenyér nélkül bátran eheti az is, aki diétázik.
Tápérték (100 g)
Tojás |
Parasztsonka |
Tejföl |
|
Energia |
143 kcal |
178 kcal |
132 kcal |
Fehérje |
12,6 g |
23 g |
3,0 g |
Zsír |
9,5 g |
9 g |
12 g |
Szénhidrát |
1,8 g |
0 g |
3,4 g |