Sörben sült csülök – Egészségséf

A sült csülköt a család férfi tagjai nagyon szeretik. Ezért többször szoktam készíteni, próbálom mindig máshogy elkészíteni. A múltkor sörben sütöttem, és nagyon finom lett.

Hozzávalók:

–       nyers csülök

–       0,5 l sör

–       fokhagyma

–       só

Sörben sült csülök - Egészségséf

A csülköt megmossuk, a bőrét bekockázzuk, sózzuk és megtűzdeljük fokhagymával. Egy nagy edénybe tesszük, aláöntjük a sör felét, lefedjük, és 200 fokon kb. 2,5 óráig sütjük. A sütési idő függ a csülök nagyságától is. Hústűvel megszúrjuk, és amikor puha, akkor levesszük a tetejét a sütőt grill fokozatra tesszük (ha nincs, az sem baj), és a maradék sörrel locsolgatva pirosra sütjük. Káposztával vagy hagymás burgonyával tálalhatjuk.

Tipp! Én kicsontozott csülköt szoktam venni, és kacsasütőben szoktam megsütni. Hamarabb lesz így puha. Ha valaki nem szereti a fokhagymát, akkor bedörzsölheti fokhagyma granulátummal is. Én nem szoktam más fűszert használni.

Jó tudni! Sütés előtt a húst meg is főzhetjük, viszont érdemes ekkor a főzővízbe tenni sót, hagymát, fokhagymát, babérlevelet, különben nem lesz jó íze.

Tápérték (100 g)

Csülök

Sör

Energia

245 kcal

43 kcal

Fehérje

17,4 g

0,4 g

Zsír

18,9 g

0 g

Szénhidrát

0 g

3,5 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS