Sorsdöntő hónapok Brahim jövőjét illetően

A szezon végén lejár Brahim Diaz kétéves kölcsönszerződése és egyelőre nem dőlt el, hogy hol fog játszani a soron következő szezonban.

A 23 esztendős futballista beverekedte magát a Milan kezdőcsapatába az aktuális szezonban, ugyanis alapembernek számít támadó-középpályás poszton Charles De Ketelaerével és Yacine Adlival szemben. Diaz az idei szezonban 13 bajnokin 4 gólt szerzett és 1 gólpasszt osztott ki a Serie A-ban, míg minden sorozatot figyelembe véve a 2020-as érkezése óta 96 tétmeccsen 15 találat és 9 assziszt a mérlege.

A Tuttosport a mai számában arról ír, hogy Brahim Diaz számára sorsdöntő hónapok következnek a téli szünetet követően, ugyanis lejár a kölcsönszerződése a Milannál és kérdéses a jövője. A szezon második felében bizonyítania kell, hogy meggyőzze a Milant a végleges megvásárlásról.

A megállapodás értelmében az egy éves kölcsönidőszak lejárta után 2021 nyarán a Milan további két idényre kölcsönvette Brahim játékjogát a Real Madrid együttesétől és a felek megegyeztek abban, hogy a Rossoneri – 2023 nyarán – 22 millió eurós vételi opcióval végleg megvásárolhatja a játékost, míg a spanyoloknak 27 milliós visszavásárlási opciójuk lesz.

A klub elmúlt évekbeli átigazolási politikáját tekintve ez a 22 millió eurós összeg nem tekinthető kevésnek és bizonytalan, hogy a Milan vezetősége hajlandó-e ennyit fizetni Diazért a mutatott teljesítménye alapján.

A Tuttosport szerint Brahim szavának is fontos súlya lesz, ha a Milan úgy dönt, hogy végleg megvásárolja. Ebben az esetben a Realnak lehetősége lesz azonnal visszavásárolni 27 millióért, ha a játékos is beleegyezik. Amennyiben a Rossoneri nem tart rá igényt, akkor a szezon végén automatikusan visszatér Madridba, ahol 2025-ig szól a kontraktusa.