Sosem látott érdeklődés övezi a Masters Világbajnokság versenyeit

Fina Mastersvb01

Rekordidő alatt fogytak el a jegyek a vízilabda mérkőzésekre.Fina Mastersvb01

„Minden idők legjobb vizes világbajnokságát” követően augusztus 7 és 20 között a budapesti és balatonfüredi versenyhelyszíneken kerül megrendezésre a 17. FINA Masters Világbajnokság. Az amatőrök és élsporttól visszavonult versenyzők mérkőzései iránt eddig sosem látott érdeklődés mutatkozik, a vízilabda versenyekre rekordidő alatt fogytak el a jegyek.

A 17. Masters Világbajnokság egyik helyszínén sem lehet majd unatkozni! A Duna Arénában, a Hajós Alfréd Uszodában, a Városligetben és a balatonfüredi nyíltvízi helyszínen is: a közel 10 ezer regisztrált sportoló a lehető legtöbb versenyszámban szeretné magát megmérettetni. A 17. Masters Világbajnokság egyéni sportági nevezése meghaladta a 20 000-et! A masters versenyek történetében most először, Budapesten rendeznek maximális létszámban, 120 regisztrált csapattal masters vízilabda tornát is.

Nemcsak versenyzői részről mutatkozott azonban kiemelt érdeklődés a masters versenyek iránt, rengeteg szurkoló is várja a hamarosan kezdődő mérkőzéseket.

Fontos tudni, hogy a masters versenyeire a belépés ingyenes, ám az úszás számaira és a vízilabda mérkőzésekre a hatalmas érdeklődés miatt szurkolói előregisztráció szükséges. Augusztus 1-jén nyílt meg az eventim.hu jegyértékesítő felülete, ahol 0 forintos jegyek igényelhetők, melyek helyszíni érvényesítés mellett jogosítanak belépésre.

A vízilabda mérkőzésekre azonban rekordidő alatt fogytak el a jegyek pár perccel a regisztráció megnyitása után.

Az úszás versenyszámaira is gyorsan fogynak a belépők, de korlátozott számban még elérhetőek az eventim.hu értékesítő felületén keresztül.

A masters vízilabda meccsek iránt az eddig nem látott érdeklődés nemcsak annak köszönhető, hogy a csapatok maximális létszámban jelentkeztek. Kiemelt figyelemre tart számot az olimpiai bajnokokat tömörítő, Millenium névre hallgató együttes indulása éppúgy, ahogyan az Európa- és világbajnok női válogatottból álló csapatok versenyei is.

Akiknek nem sikerült online jegyet szerezniük, a versenyhelyszínen (Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda) az adott napon lehet majd úgynevezett sétáló jegyet igényelni, amivel egész nap meg lehet tekinteni a vízilabda meccseket.

A külön regisztrációra és a sétálójegyes rendszerre biztonságtechnikai okok miatt van szükség. Fontos tudni, hogy a sétálójegyet csak a helyszínen, a készlet erejéig lehet kiváltani. Egy ilyen típusú tikettel csak az adott helyszín látogatható.

Augusztus 7-én újra megnyitják kapuikat a szurkolói zónák is, ahol a masters világbajnokság idején is színes programok, játékok és koncertek mellett lehet élvezni a szurkolás egyedülálló közösségi élményét.

(Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS