Spanyolországba szerződött a Honvéd fiatal kapusa – HIVATALOS

A Budapest Honvéd akadémiáján pallérozódó fiatal kapus a Real Sociedad utánpótlásában folytatja pályafutását…

 

A Budapest Honvéd hivatalos honlapján erősítette meg, hogy a csapat 17 éves korosztályos válogatott kapusa, Tompa Ákos a spanyol Real Sociedad utánpótlásához szerződött.

Tompa 2019-ben érkezett a Honvédhoz, a fiatal kapus korábban Orosházán futballozott, s közel négy esztendőt töltött a Honvéd akadémiáján, ahol az U15-ös gárdában szerepelt először. A korosztályos együtteseknél végigjárta a ranglétrát, tehetségét jól mutatja az is, hogy többször tréningezhetett az első csapattal, illetve felkészülési mérkőzésen a meccskeret tagja is volt. A fiatal kapus már tavaly nyáron is vendégeskedett a spanyol csapatnál, és akkor is pozitív élményekkel gazdagodott.

“Nagyon tetszik a hely, kicsit meglepődtem, amikor felvetődött az átigazolás, de nagy örömmel töltött el, óriási lehetőség ez a számomra. Terveztem, hogy szeretném majd kipróbálni magam külföldön is, azonban nem volt meghatározva, hogy pontosan mikor. A Sociedadnál is bizonyítanám a rátermettségemet, a célom, hogy számítsanak rám, szeretnék a felnőttcsapatban bemutatkozni!” – mondta el az ifjú kapus.

“Korábban is hangsúlyoztam, a klubmodell egyik fontos eleme, hogy a saját értékeinkre, az utánpótlásunkra építsünk és szeretnénk, ha a tehetségeink előbb a Honvéd első csapatát erősítenék, itt ismerkednének meg a felnőttfutballal, itt érnék el sikereket és a kispesti szereplés után állnának légiósnak. Ez továbbra is az egyik első számú prioritás a Honvédnál, amennyiben azonban az adott poszton legalább három-négy éves távlatban látjuk a megoldást és egy olyan lehetőség érkezik, ami a játékos és a klub számára is előnyös, akkor ezt figyelembe vesszük a döntésnél. Ez pedig egy különleges lehetőség Ákosnak, ráadásul hatalmas elismerés a Honvédnak, hogy egy La Liga-csapat számára tudunk játékost eladni és a megállapodás értelmében a továbbértékesítésből is részesülhetünk majd” – tette hozzá Kun Gergely ügyvezető.

fociclub

A Spanyolországba szerződött a Honvéd fiatal kapusa – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.