Spárgás pulykamell – Egészségséf

Spárgából rengeteg ételt lehet készíteni, levesnek, salátának, mártásnak is kiváló, de egy jó kis ragunak is remek összetevője lehet. Érdemes kísérletezni.

Hozzávalók:

–       1 kg pulykamell

–       1 csomag spárga

–       2 evőkanál vaj

–       ½ fej vöröshagyma

–       0,5 dl fehérbor

–       2 dl tejszín

–       1 kávéskanál tárkony

–       só

–       1 evőkanál liszt

Spárgás pulykamell - Egészségséf

A pulykamellet csíkokra vágjuk. A spárgát megtisztítjuk, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megdinszteljük rajta. Rátesszük a húst, addig sütjük, míg kifehéredik. Hozzáadjuk a spárgát, sózzuk, elkeverjük benne a tárkonyt, felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára pároljuk. A tejszínnek kikeverjük a lisztet, és ezzel behabarjuk a ragut. Ha túl sűrűnek érezzük, akkor adjunk hozzá tejet.

Tipp! A raguhoz borsót, gombát is adhatunk kedvünk szerint. Ha van lefagyasztott húslevesünk, akkor azzal öntsük fel.

Jó tudni! A spárgának tavasszal van a szezonja. Ilyenkor jó áron beszerezhetjük a friss spárgát. Szezonon kívül használjunk jó minőségű konzervet.

Tápérték (100 g)

Pulykamell

Spárga

Főzőtejszín

Vaj

Energia

111 kcal

20 kcal

120 kcal

746 kcal

Fehérje

24,6 g

2,2 g

3,2 g

0,4 g

Zsír

0,6 g

0,1 g

10 g

80 g

Szénhidrát

0 g

3,8 g

4,3 g

0,5 g

Kapcsolódó gyógynövények

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS