Spenótos, fetás omlett – Egészségséf

Ha reggeliben gondolkodunk, gyakran a pirítós, felvágott, lekvár, esetleg rántotta jut az eszünkbe. Pedig egy kis ráfordítással egészséges, finom reggelit tehetünk családunk elé.

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • nagy maréknyi tisztított bébi spenót
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 dl tejszín
  • 5 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ evőkanál vaj
  • bors

Spenótos, fetás omlett - Egészségséf

A tojásokat felverjük és hozzáadjuk a tejszint, elkeverjük benne. A vajat felmelegítjük, rádobjuk a spenótot a fokhagymával, és megfonnyasztjuk. Ha ezzel megvagyunk, ráöntjük a tojást. Amikor már kezd sülni, akkor megszórjuk az apróra vágott fetával, frissen őrölt borssal,  és készre sütjük. Nem kevergetjük, mint a tojásrántottát, hanem hagyjuk szép kerekre sülni, mint egy palacsintát.

Tipp! Bármilyen zöldséggel elkészíthetjük, kaliforniai paprikával, gombával, hagymákkal.

Jó tudni! Vannak olyan változatok, melyek a tejszínt kihagyják, van ahol tejfölt, joghurtot adnak hozzá. Nyugodtan kísérletezgessünk, nem nagyon tudjuk elrontani.

Tápérték (100 g)

Spenót

Tojás

Feta

Vaj

Energia

63 kcal

143 kcal

264 kcal

746 kcal

Fehérje

3,2 g

12,6 g

14,2 g

0,4 g

Zsír

3,2 g

9,5 g

21,3 g

80 g

Szénhidrát

6,2 g

1,8 g

4,1 g

0,5 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS