Ha reggeliben gondolkodunk, gyakran a pirítós, felvágott, lekvár, esetleg rántotta jut az eszünkbe. Pedig egy kis ráfordítással egészséges, finom reggelit tehetünk családunk elé.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- nagy maréknyi tisztított bébi spenót
- 10 dkg feta sajt
- 1 dl tejszín
- 5 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ evőkanál vaj
- bors
A tojásokat felverjük és hozzáadjuk a tejszint, elkeverjük benne. A vajat felmelegítjük, rádobjuk a spenótot a fokhagymával, és megfonnyasztjuk. Ha ezzel megvagyunk, ráöntjük a tojást. Amikor már kezd sülni, akkor megszórjuk az apróra vágott fetával, frissen őrölt borssal, és készre sütjük. Nem kevergetjük, mint a tojásrántottát, hanem hagyjuk szép kerekre sülni, mint egy palacsintát.
Tipp! Bármilyen zöldséggel elkészíthetjük, kaliforniai paprikával, gombával, hagymákkal.
Jó tudni! Vannak olyan változatok, melyek a tejszínt kihagyják, van ahol tejfölt, joghurtot adnak hozzá. Nyugodtan kísérletezgessünk, nem nagyon tudjuk elrontani.
Tápérték (100 g)
Spenót |
Tojás |
Feta |
Vaj |
|
Energia |
63 kcal |
143 kcal |
264 kcal |
746 kcal |
Fehérje |
3,2 g |
12,6 g |
14,2 g |
0,4 g |
Zsír |
3,2 g |
9,5 g |
21,3 g |
80 g |
Szénhidrát |
6,2 g |
1,8 g |
4,1 g |
0,5 g |