A spenót, fokhagyma, feta nagyon jól kiegészítik egymást. A görögöknek nagyon finom a spenótos rétesük, az nagyon hasonlít ehhez, de mégis más, mert itt nem használunk tésztát.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 0,5 kg spenót
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- olívaolaj
- 15 dkg fetasajt
- 5 egész tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl natúr joghurt
A spenótot megtisztítjuk (vastag szárát letépjük, de ha bébi spenótot használunk ezt sem kell megtennünk). Rádobjuk az olajra, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Borsozzuk meg, de sót ne adjunk hozzá, mert a feta elég sós. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a lisztet és a joghurtot. Ha a spenót kihűlt, adjuk hozzá azt is a kockára vágott fetával együtt. Öntsük bele egy kivajazott hőálló edénybe és 180 C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig.
Tipp! A spenót mellé bármilyen zöldséget, bacon szalonnát, vagy akár picit megpirított csirkemell kockákat is keverhetünk.
Jó tudni! Ha más zöldséggel is adunk hozzá, azt előbb olajon pároljuk meg, a végén adjuk hozzá a spenótot.
Még több remek recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Spenót |
Tojás |
Joghurt |
Feta |
|
Energia |
63 kcal |
143 kcal |
57 kcal |
264 kcal |
Fehérje |
3,2 g |
12,6 g |
3 g |
14,2 g |
Zsír |
3,2 g |
9,5 g |
3 g |
21,3 g |
Szénhidrát |
6,2 g |
1,8 g |
4,7 g |
4,1 g |