Sport: A mezek körüli nézeteltérés miatt halasztották el a Szaúd-Arábiába szervezett török szuperkupadöntőt

A török média szerint a szaúdi rendezők nem járultak hozzá a klubok erre vonatkozó kéréséhez, bár az nem derült ki, hogy miért. A két csapat ezután döntött úgy, hogy nem lép pályára.

A szaúdiak nem járultak hozzá, hogy a köztársaság megalapítójának az arcképe is a török játékosok mezén szerepeljen.
A két érdekelt klub, a Galatasaray és a Fenerbahce annyit közölt, hogy „némi probléma” merült fel a szervezéssel kapcsolatban.
Sajtóinformációk szerint az vezetett a negatív végkifejlethez, hogy a két csapat játékosai olyan trikókban akarták elvégezni a bemelegítést, amelyeken Mustafa Kemal Atatürknek, a Török Köztársaság megalapítójának és első elnökének képe volt látható. A köztársaság kikiáltásának éppen idén van a centenáriuma.
A szaúdi állami televízió idézte a szervezők közleményét, amelyben az áll, hogy a két együttes „nem tartotta be a mérkőzésszabályzatot”. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a mérkőzést mikor és hol pótolják.
El kellett halasztani a török labdarúgó szuperkupa-mérkőzést, amelyre pénteken került volna sor Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban.

Írta a HVG

A Sport: A mezek körüli nézeteltérés miatt halasztották el a Szaúd-Arábiába szervezett török szuperkupadöntőt bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.