Sport: Arina Szabalenka megvédte címét az Australian Openen

A második Grand Slam-trófeáját megszerző Szabalenka pályafutása 14. serlege, a Daphne Akhurst Trófea mellé 3,15 millió ausztrál dollárt (740 millió forint) kap. Csenget az vigasztalhatja, hogy hétfőtől karriercsúccsal a hetedik helyen jegyzik majd a WTA-rangsorban. Szabalenka idén csak egy mérkőzést veszített el, az ausztrál nyílt teniszbajnokság felhozó tornájának számító brisbane-i verseny döntőjében kapott ki Jelena Ribakinától.

A két játékos eddig egyszer találkozott, a tavalyi US Open negyeddöntőjében a fehérorosz teniszező 6:1, 6:4-re győzött. A mostani döntőben a címvédő hamar elhúzott 3:0-ra, a kínai nem tudott mit kezdeni ellenfele félelmetes ütőerejével. Két-három ütésnél hosszabb labdamenetek elvétve alakultak ki, a megalkuvás nélküli erőteniszt bemutató Szabalenka 5:2-nél fogadóként még elszalasztott három szettlabdát, de adogatóként már lezárta a 34 perces szettet.
A második helyen kiemelt, 25 éves fehérorosz versenyző vesztett szett nélkül menetelt a döntőig. Ellenfele, a 21 éves Cseng első Grand Slam-döntőjére készülhetett, éppen tíz évvel azután, hogy honfitársa, Li Na megnyerte az Australian Opent, és első ázsiaiként diadalmaskodott egyesben Grand Slam-tornán. Cseng, a viadal 12. kiemeltje háromszor is döntő szettre kényszerült az idei Australian Openen.
A folytatásban Cseng három kettős hibával rögtön elbukta a szerváját, visszabrékelni viszont nem volt esélye, sőt, néhány további kettős hiba után már 4:1 állt az eredményjelzőn. Innen már nem volt kétséges, hogy ki nyeri meg a tornát, a minszki teniszező könnyedén hozta a második szettet 6:2-re, így ő nyerte a döntőt, amely 1 óra 17 percig tartott.

A címvédő a női egyes szombati döntőben 6:3, 6:2-re könnyedén legyőzte a kínai Cseng Csin-vent.

Írta a HVG

A Sport: Arina Szabalenka megvédte címét az Australian Openen bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.