Sport: Erőnléti edzője Milákról: „Már nincs súlyfeleslege”

Milák Kristóf korábbi edzője, Selmeci Attila szerint, ha az úszó most tényleg visszatér a medencébe és olyan erőbedobással készül, mint a kihagyás előtt, akkor lehet esélye a párizsi győzelemre.

A tréner szerint egyelőre korai messzire tekinteni, mint mondta, „január végén remélhetően okosabbak leszünk”.

Arra a kérdésre, hogyan tovább, Zala azt mondta: „Azt nélkülem is mindenki tudja, hogy medencés munka nélkül nincs úszás, igaz, a magas szintű erőnléti edzésekre is szükség van azon a szinten, ahová Milák eljutott. Ezen kívül csak annyit mondhatok, január végén remélhetően okosabbak leszünk”.
„Szemmel látható az elmúlt két és fél hónap minőségi munkájának eredménye. Például az, hogy már nincs súlyfeleslege” – mondta az SzPress Hírszolgálatnak Zala György, Milák Kristóf erőnléti edzője az úszó fizikai állapotáról.
Milák Kristóf fizikai állapota azért tartja izgalomban a hazai úszósportot, mert nem mindegy, hogy a nyári párizsi olimpiára készülő klasszis milyen állapotban kezdi meg az úszóedzéseket. December közepén Sós Csaba úszókapitány még úgy fogalmazott, Milák „katasztrofális” állapotban lehet, január elején viszont klubja, a Budapest Honvéd ügyvezető elnöke, Gergely István azt mondta, a sportoló „a napokban a vizes edzéseket is valószínűleg elkezdi”.
Milák a múlt nyáron, elképesztő sikersorozat után pihenőre vonult, mondván, sem fizikálisan, sem mentálisan nincs abban az állapotban, hogy vállalni tudja a felkészüléssel járó terhelést. Szeptember elején vissza kellett volna térnie az uszodába, és úgy volt, hogy az októberi világkupa-fordulón már versenyezni is fog, ám három nappal a rajt előtt közölte, hogy nem indul. Azóta folyik a találgatás, hogy ott lesz-e az idén nyári ötkarikás játékokon.

Lehet-e még Milák Kristófnak esélye Párizsban?

Arról, hogy Milák Kristófnak lehet-e még esélye Párizsban, itt írtunk bővebben:

Írta a HVG

A Sport: Erőnléti edzője Milákról: „Már nincs súlyfeleslege” bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.