Sport: MOB-elnök: Nagyszerű lesz a párizsi olimpia, de mi sokkal jobbat tudnánk rendezni

Az olimpiai bajnok úszó, Milák Kristóf helyzetét firtató kérdésre a MOB elnöke azt mondta, „nehéz megfejteni a történetet”, és bár nyáron beszéltek, azóta nem sikerült felvennie vele a kapcsolatot. Mint fogalmazott, bizakodik, hogy a sportoló ott lesz Párizsban, „ha azonban úgy dönt, hogy kihagyja a játékokat, és később tér vissza, annak is nagyon fogunk örülni”, mivel „nagyon meg kell becsülni az ilyen kaliberű sportolókat”.

„Abban biztos vagyok, hogy a párizsi nagyszerű, emberközeli olimpia lesz, de abban is, hogy mi sokkal jobb olimpiát tudnánk rendezni” – jelentette ki Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjúban.
Milák tavaly nyáron eltűnt a nyilvánosság elől, olyannyira, hogy az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba is azt mondta róla, „senki nem tudja felvenni vele a kapcsolatot, képtelenség vele kommunikálni”. Szilveszterkor aztán a Honvédelmi Minisztérium sportért felelő államtitkára közös képet posztolt az úszóval, bejegyzésében pedig azt írta: „Üdv, 2024! Jövünk!”. Megkerestük az államtitkárságot, hogy megtudjuk, Milák visszatérését jelenti-e a közös fotó, ám kitérő választ kaptunk.
Arról is beszélt, hogy manapság már nagyon nehéz a sportolóknak kivívniuk a szereplés jogát a játékokon, de a MOB úgy kalkulál, hogy körülbelül 137 és 245 között lesz a magyar versenyzők létszáma Párizsban. „Azért szeretnék nagy csapatot, mert az mutatja a magyar sport erejét is. Olyan sportágakban is jelen kell lennünk, amelyekben a korábbiakban nem voltunk sikeresek” – tette hozzá a sportvezető.
A foci-Eb mellett az év legnagyobb sporteseménye a párizsi olimpia lesz, ahol a várakozások szerint 160-180 fős csapat képviselheti majd Magyarországot. Összejön vajon Szilágyi Áronnak a negyedik egyéni kardarany? Ott lesz a rajtnál Milák Kristóf? Elkezdődik a magyar vízilabda újabb aranykora? Összeszedtük, kikre érdemes figyelni a játékokon.

Gyulay Zsolt szerint fontos lenne legalább úgy szerepelni Párizsban, mint Tokióban.

Elhisszük-e, hogy csak két magyar arany terem a párizsi olimpián?

Arra a kérdésre, hogy hány aranyérmet vár a magyar csapattól, azt mondta, hogy tíznek örülne, de egy nemzetközi előrejelzés szerint két aranyunk és tizenkét ezüstünk lesz, vagyis „bármi lehet”. Hozzátette, elégedett lenne, ha túlszárnyalnánk a „tokiói termést”, de fontos lenne legalább úgy szerepelni, mint az előző olimpián.

Írta a HVG

A Sport: MOB-elnök: Nagyszerű lesz a párizsi olimpia, de mi sokkal jobbat tudnánk rendezni bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.