Sport: Nagyot bukott Szőllős Barnabás síző, mentőhelikopterrel vitték kórházba

A kitzbühelit az egyik legnehezebb és legveszélyesebb pályának tartják a világon, annak is az egyik legmeredekebb része a Mausefalle (magyarul Egércsapda), ahol a beszámolók szerint Szőllős elesett. A bukás előtt a 25 éves alpesi síző elvesztette az egyik sílécét, majd úgy beverte a fejét, hogy a sisakja is leesett. Végül a biztonsági háló fogta meg. Jódarabig a pályán kívül ápolták, majd mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Nem sokkal ezt követően egy svájci síző, Remi Cuche is nagyot esett, érte is mentőhelikopter jött. A gyanú szerint keresztszalag-szakadást szenvedett.Mentőhelikopterrel vitték kórházba Szőllős Barnabás alpesi sízőt, miután edzés közben nagyot bukott az ausztriai Kitzbühelben – vette észre a Telex az Alpesisí-világkupa honlapján. Szőllős állapotáról annyit tudni, hogy nincs életveszélyben, eszméleténél van, de a pontosabb diagnózis még várat magára.Szőllős Barnabás 2018-ig magyar színekben versenyzett, később izraeli állampolgár lett belőle.

Nem sokkal később egy másik sízőért is mentőhelikopter érkezett.

Írta a HVG

A Sport: Nagyot bukott Szőllős Barnabás síző, mentőhelikopterrel vitték kórházba bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.