Sport: Négy mérkőzéssel készül az Eb-re a magyar labdarúgó-válogatott

– foglalta össze az MLSZ elnöke.

A találkozók pontos időpontjai még nem ismertek, de az már nagyjából látszik, mikor kerülhet rájuk sor. Márciusban a 20. és 27. közötti időszak jöhet szóba: az biztos, hogy az Eb-playoff napjain, vagyis március 21-én és 26-án nem lehetnek barátságos meccsek. Az MLSZ későbbre ígért pontosabb tájékoztatást.Később, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt Írországgal játszunk – a szövetségi kapitány kérése volt egy Skóciához hasonló stílusú csapat – és Málta lesz még az ellenfél. Írország idegenben, Málta itthon, valószínűleg valamelyik vidéki stadionban vagy a Groupama Arénában

„Kilencvenkilenc százalék biztonsággal lehet mondani, hogy tavasszal Törökország és Koszovó lesz az ellenfél és itthon fogunk játszani” – mondta Csányi. A felkészülési találkozókat még azért nem jelentették be hivatalosan, mert bizonyos részleteket tisztázni kell a szerződések aláírásáig.

A tervek szerint márciusban Törökország és Koszovó, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt Írország és Málta ellen játszik felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott – árulta el Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke az M4 Sportnak.
A találkozók pontos időpontja még nem ismert, de márciusban a 20. és 27. közötti időszak jöhet szóba.

A magyar labdarúgó-válogatott Németországgal, Svájccal és Skóciával került egy csoportba az Eb-n. A mieink június 15-én kezdik meg a kontinensviadalt Svájc ellen Kölnben, majd négy nappal később Stuttgartban a házigazda Németország lesz a magyar csapat ellenfele. A csoportot Skócia ellen zárja Marco Rossi legénysége június 23-án, szintén Stuttgartban. Azt már tudni, hogy Weiler im Allgäu településen száll meg a válogatott, amely mindössze kétórányira van Stuttgarttól autóval, illetve az is biztos, bárhogyan is szerepel a magyar csapat az Eb-n, Marco Rossi marad a torna után is a válogatott szövetségi kapitánya.

Írta a HVG

A Sport: Négy mérkőzéssel készül az Eb-re a magyar labdarúgó-válogatott bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.