Sport: Újrajátsszák az angol focimeccset, amely az egyik játékos szívrohama miatt szakadt félbe

Azóta a hátvéd állapota stabil, a klub szerint a kórházban további teszteket végeztek rajta, és majd azok eredményének függvényében döntenek a rehabilitáció további lépéseiről.

Tom Lockyer állapota továbbra is stabil.

(Nyitóképünkön Tom Lockyer látható egy korábbi edzésen. Fotó: Rasid Necati Aslim / Anadolu / Anaadolu via AFP)

„A liga szeretné megköszönni az orvosi stáb és mindenki munkáját, aki érintett volt a gyors beavatkozásban ebben a rendkívüli helyzetben” – írták a közleményben.
Lockyer bő fél éven belül másodszor esett össze a pályán, május 27-én a feljutásért vívott rájátszás döntőjében ugyanez történt vele. Akkor öt napot töltött kórházban, ahol szívműtétet hajtottak végre rajta.
Mint beszámoltunk róla, a 29 éves Lockyer 1-1-es állásnál úgy csuklott össze, hogy nem volt a közelében senki. Az újonc Luton vezetőedzője, Rob Edwards azonnal észlelte a bajt, a pályára rohant, elhúzta onnan a játékosait, hogy a mentők zavartalanul megkezdhessék az elsősegélynyújtást. A két csapat hat perccel az eset után az öltözőbe vonult. A walesi válogatott védőt hordágyon a közönség vastapsa közepette vitték le a játéktérről. Később arról is döntés született, hogy nem folytatják az összecsapást. Csapata közleménye szerint szívrohamot kapott.
Teljes egészében újrajátsszák a Bournemouth és a Luton Town mérkőzését, amely szombaton az 59. percben szakadt félbe az angol labdarúgó-bajnokságban, mert Tom Lockyer, a Luton játékosa összeesett a pályán – közölte a Premier League anélkül, hogy a találkozó pontos időpontját megadta volna.

Írta a HVG

A Sport: Újrajátsszák az angol focimeccset, amely az egyik játékos szívrohama miatt szakadt félbe bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.