Sport: Úszókapitány: Milák Kristóf katasztrofális állapotban lehet

Az úszókapitány szerint viszont már kevés az idő a jövő nyári párizsi olimpiáig. Mint mondta, ha Milák „vissza is tér, már biztos, hogy Párizs nem lesz olyan, mint lehetett volna, hiszen azt, amit úszhatott volna, ha szeptemberben beleáll a munkába, biztos nem tudja produkálni az olimpián. Más kérdés, hogy ha egy ilyen istenadta tehetség tényleg elkezd dolgozni januárban, és onnantól ezt teszi egészen az olimpiáig, akár még nyerhet is, ám ez messze nem az lesz, mint lehetett volna” – tette hozzá.

A kérdésre, hogy milyen állapotban lehet most Milák Kristóf, Sós azt mondta: „Katasztrofális. Ha valaki eltöri a lábát, és a gyógyulás után leveszik a gipszet, vékonyabb lesz a lába, hiszen az izmok nem dolgozhattak addig. Az állóképesség nyolc-tíz nap után kezd elszállni, Kristóf pedig kihagyott fél évet. Ehhez hozzátenném, hogy a víz egy speciális közeg, abban tartózkodni, abban csúcsteljesítményt nyújtani, komplikált, összetett dolog.”

Sós Csaba szerint ha Milák „vissza is tér, már biztos, hogy Párizs nem lesz olyan, mint lehetett volna”.

Arra a kérdésre, hogy hol tart az olimpiai bajnok felkészülése, Sós azt mondta: „Sehol, nem végzett érdemi munkát hónapok óta. Kristóf korábban azt mondta, úgy gondolja, ha januártól elkezdi a kemény munkát, akkor még meglehet minden, amit szeretnénk, úgyhogy most várjuk a január elejét”.
Ahogyan a hvg.hu is beszámolt róla, a 23 éves Milák Kristóf egy egészen elképesztő sorozat után vonult a nyárra pihenőre, indoklása szerint sem fizikálisan sem mentálisan nem volt abban az állapotban, hogy vállalni tudja a felkészüléssel járó terhelést. Szeptember 4-én tért volna vissza a uszodába, és úgy volt, hogy az októberi világkupa-fordulón már versenyez, három nappal előtte azonban azt jelezte edzőjének, hogy nem indul. Ekkor Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy a sportoló tartozik annyival Magyarországnak, hogy elvégzi a munkát, de ez a kijelentés komoly vihart kavart, Hosszú Katinka egyenesen primitívnek nevezte. Az ügyről részletesen ide kattintva olvashat.

„Az alapállapotom a Milák-ügyben az értetlenség. Nem tudom, mi történik vele, s nemcsak én, mások sem. Mert valamit csinálnia kell, ha nem úszik. Valaminek jelenleg fontosabbnak kell lennie az életében, mint az úszás” – mondta Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya a Sportrádiónak.

Írta a HVG

A Sport: Úszókapitány: Milák Kristóf katasztrofális állapotban lehet bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.