Sportdiplomáciai siker kajak-kenuban

A szervezet bukaresti kongresszusán beválasztották az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) elnökségébe Kárai Pétert. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) gazdasági és vagyongazdálkodási alelnöke a következő négy évben így sportdiplomataként is képviselheti a magyar kajak-kenu sportág érdekeit a legfontosabb európai fórumon.

Kárai Péter a bukaresti eseményen még a szavazás előtt ismertette a nemzeti szövetségek küldötteivel célkitűzéseit. Szerinte az ECA legfontosabb feladata a stabilabb versenyrendszer-, az eddiginél hatékonyabb marketing tevékenység-, az átláthatóbb adminisztratív működés-, és a szigorúbb doppingellenes tevékenység kialakítása lesz a következő négy évben.

„Nagyon örülök neki, hogy bizalmat kaptam és a következő négy évben európai szinten dolgozhatok a kajak-kenu sportágért. Fontosnak tartom, hogy az ECA az eddigieknél is átláthatóbban és hatékonyabban lássa el feladatait, és így a kontinens pozíciója erősödjön a következő években a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetségnél (ICF) is” – nyilatkozta a kajakkenusport.hu-nak Kárai Péter.

Az MKKSZ elnöke szerint Kárai Péter tagsága az ECA elnökségében pedig éppen a magyar kajak-kenu sportág nemzetközi pozícióit javítja.

„Péter 2009 óta segíti a sportág munkáját itthon, az MKKSZ elnökségének pedig 2013 óta tagja. Kiváló gazdasági szakembernek tartom, aki az üzleti életben is bizonyított – mondta Schmidt Gábor. – Jelentős sportdiplomáciai siker, hogy bekerült az ECA legszűkebb döntéshozó testületébe, ahonnan később akár továbbléphet az ICF elnökségébe is. Számunkra a legfontosabb, hogy általa első kézből kaphatunk majd híreket a sportágat befolyásoló európai folyamatokról.”

(MKKSZ)

Forrás: www.mob.hu – RSS