Sportiello lesz a Milan új cserekapusa

A legfrissebb hírek szerint a végső szakaszba léptek a tárgyalások a Milan vezetősége és Marco Sportiello ügynöke között.

Mint arról beszámoltunk, a szezon végén Ciprian Tatarusanunak lejár a szerződése és úgy tűnik, hogy a felek útjai három év után elválnak. Továbbá várhatóan Antonio Mirante is távozni fog, mivel neki is lejár a kontraktusa.

Minden jel arra utal, hogy Sportiello lesz a Milan új második számú kapusa a 2022/2023-as szezontól – írja a Calciomercato. Daniele Longo újságíró közölte, hogy a végső stádiumban járnak a tárgyalások és folyamatban van a transzfer véglegesítése a játékos ügynökeivel.

A 30 esztendős kapus jövő júliusban ingyen csatlakozhat a Milanhoz az Atalanta együttesétől, hiszen 2023 nyaráig szól az aktuális szerződése a bergamói együttessel, amelyben 10 éve – 2012 óta – szerepel. Jelentős Serie A-s tapasztalattal rendelkezik, mivel eddig összesen 190 alkalommal védett az élvonalban, így ideális választás lehet az első számú kapus, Mike Maignan mögé a Milannál.

Az olasz kapus már igent mondott a Rossonerinek és az utolsó részletek várnak megvitatásra, mielőtt sikeresen nyélbe ütik a klubváltást. Amennyiben nem történik váratlan fordulat, akkor Sportiello lesz az első érkező 2023 nyarán.