Stöger több hibát is látott a Fradi játékában: „A kétgólos előnyünk ellenére sem vagyunk még biztonságban”

– Remek mérkőzést vívtunk, nagyot küzdött a csapat – idézi a fradi.hu Peter Stögert, a Ferencváros vezetőedzőjét. – Kemény meccset játszottunk, sokat dolgoztunk egy erős ellenfél, a Slavia Praha ellen. A játék alapjaiban voltunk kifejezetten jók, mind fizikailag, mind taktikailag nagyon jó munkát végeztünk ma, de egyelőre csak a feladat 50 százalékát végeztük el. A szünetben átbeszéltük a hibákat, amiket az első félidőben vétettünk, néha rövidebben játszottunk, középen a passzokkal nem mindig volt minden rendben, a Slavia pedig a hibáinkra tudott építeni. Gyorsabb játékot szerettem volna látni a csapattól. Hatalmas tisztelet az ellenfélnek, hiszen egy nagyon erős együttesről beszélünk.

Tavaly egy meccs döntött a továbbjutásról, ez a szisztéma most nekünk kedvezne, most viszont még vár ránk a visszavágó, sok dolgunk lesz addig.

– A kétgólos előnyünk ellenére sem vagyunk még biztonságban. A második mérkőzésen meg kell mutatni a kvalitásainkat.

A vezetőedző elmondta, hogy működtek azok a változtatások, melyeket a Kisvárda elleni bajnoki után kért.

– Nagyon elégedett vagyok a csapat szerda esti teljesítményével, hiszen nagyon jó munkát végeztünk, megmutatkozott az a csapatszellem, amiről beszélgettünk a fiúkkal a Kisvárda elleni mérkőzés után. Fontos volt látni a Kisvárda-meccs után, hogy nagyon sokat futottunk. A Slavia erőteljes csapat, jók a pontrúgásokból, veszélyes együttes. Ezért az alapoknak kellett nagyon erősnek lenniük nálunk. Amit láthattunk, hogy a csapatunk képes dolgozni a sikerért.

Megvolt az esélyünk a további gólok szerzésére, de nem lehetünk elégedetlenek.

Peter Stöger beszélt a csapatot segítő szurkolói támogatásról is.

– A szurkolóink a mérkőzés elejétől a végéig hihetetlenek voltak, de ez a szombati meccsünkről is elmondható volt. Szeretném megköszönni a Fradi-szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot varázsoltak az arénába, nagyon fontos ez a fiúknak, beszéltünk róla az öltözőben is, hogy mennyi pluszt ad hozzá mindez a játékunkhoz. Kedden azt mondtam, hogy egy másik arcát szeretnénk megmutatni a csapatnak, úgy gondolom, hogy ez szerdán sikerült is.