Strandlabdarúgás: Bulgáriát is legyűrte a válogatott

Jól indult, és nagyszerűen zárult a magyar strandlabdarúgó válogatott mérkőzése Bulgária ellen – a köztes időben azonban volt miért idegeskedni.

Sokat számít a strandlabdarúgásban, ha egy ember kiesik a rotációból, hiszen így hét mezőnyjátékos küzd nyolc ellen. Ezzel a helyzettel kellett szembenéznie a magyar válogatottnak, ugyanis a pénteken megsérült Fekete Viktor helyére a szabályok szerint nem lehetett másik játékost nevezni (Viktor egyébként egy rögzítőkötéssel, amely a kificamodott könyökét fogja, már ott volt a stadionban).

Ez azonban eleinte egyáltalán nem látszott a csapat teljesítményén, igen jól sikerült az első néhány perc. Gólt is lőttünk, stabilan játszottunk, gyorsan és pontosan passzoltunk, minden rendben lévőnek tűnt.

De jött az első pontatlanság, amiből újabb gólt lőttünk, a baj csak az, hogy a saját kapunkba. Ugyan villámgyorsan visszavettük a vezetést, de mégis érezhető volt, hogy valami most nem működik jól. A bolgár válogatott, amelynek tagjai erősek és erőszakosak is voltak, gyorsan szereztek két gólt. A meccsnek ebben a periódusában sokkal több volt a hiba, mint amennyi megszokott a csapattól, itt lehetett érezni talán Fekete Viktor hiányát. De ezzel együtt jött a feltámadás is, s ebben hatalmas segítség volt a stadiont szinte teljesen megtöltő szurkolók segítsége. Dacosan és lényegesen agresszívabban kezdett játszani a csapatunk, amely aztán egy szerencsés góllal (rosszindulattal öngólnak is nevezhetjük) egyenlített, és ettől kezdve nem volt megállás. Jöttek a gólok sorban, szépek és szebbek is. A magyar válogatott azt igazolta, hogy igen jó kondícióban vannak a játékosok, akik ráadásul éhesek is a sikerre. Vasárnap pedig a szintén két győzelemmel álló Azerbajdzsán ellen a szuper döntőbe jutás lesz a tét.

EBSL-Torna, Siófok, Divizió B

Magyarország–Bulgária 7-3
Vezette: Zimmarmann, Benchabane, Borisevics, Utulu
MAGYARORSZÁG: Ficsór – Besenyei, Berkes, Rutai, Turós. Cs.: Lipők, Szentes Bíró, Simonyi, Sebestyén. Szövetségi edző: Weisz Tamás
Gólszerző: Turós (4), Berkes, Besenyei, Velikov (öngól)
BULGÁRIA: Ivanov – Zhivkov, Filipov, Tsvetkov, Parashkevov. Cs.: Iliev, Martinov, Adamov, Doba, Djambazov. Szövetségi edző: Simeon Hristov
Gólszerző: Szentes Bíró (öngól), Iliev, Belikov

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN: Azerbajdzsán–Dánia 3-2

A többi mérkőzésen született egy igazán nagy meglepetés, a fehérorosz válogatott legyőzte a világbajnok portugál válogatottat. A találkozó egészen elképesztően magas színvonalat hozott, két futballkultúra találkozását. A portugál zsenik a könnyedséggel, a fehéroroszok a brazil edzőjük által megszállott pontossággal kidolgozott, fegyelmezett csapatjátékkal jöttek, ebből ezúttal a határozottabb és szinte egyáltalán nem hibázó fehérorosz válogatott jött ki győztesen.

Nagyszerű élmény volt az olasz és a lengyel válogatott mérkőzése, a kiváló formában játszó olaszok ellen a lengyel játékosok szinte végig képesek voltak bizonytalanságban tartani az olaszok szurkolókat. Oroszország gyorsan helyre tette a pénteken kissé megtépázott hírnevét, és magabiztosan verte Romániát. Németországnak ezúttal sem ment igazán, Ukrajna simán győzött.

EREDMÉNYEK

Olaszország–Lengyelország 7-6
Oroszország–Románia 7-2
Ukrajna–Németország 5-0
Portugália–Fehéroroszország 2-4

Forrás: www.mlsz.hu – RSS