Strinic érkezik, három évre ír alá a Milanhoz

Eldőlt, hogy Pepe Reina után Ivan Strinic is a Milanban folytatja pályafutását – erősítette meg a játékos.

Immáron biztosra vehető, amit eddig sejteni lehetett: Reina után Strinic lesz a Milan második nyári szerzeménye. A 30 éves horvát balhátvéd a Sampdoriától érkezik ingyen, miután a szezon végén lejár a szerződése.

Strinic az aktuális idényben 17 bajnoki meccsen játszott és 2 gólpasszt jegyzett. A horvát válogatott játékos korábban megfordult a Hajduk Splitben, a Dnipróban és a Napoliban is, mielőtt 2017 nyarán a Samphoz igazolt.

“Véget ért a szezon, így kijelenthetem, hogy már nem vagyok a Sampdoria játékosa és három évre szóló szerződést kötöttem a Milannal. A klub várhatóan a világbajnokságot követően fogja bejelenteni az átigazolást. A Milan már akkor szeretett volna megszerezni, amikor a Napoli játékosa voltam, de a klub nem engedélyezte. Ezért mentem tavaly nyáron a Sampdoriához, hogy lehetőségem legyen játszani. Minden tökéletes volt, a szezon jó részében játszottam és azt hiszem, hogy mindent megtettem. Lejáró szerződés? Amikor egy játékos szerződése fél év múlva lejár, akkor a klub két dolgot tehet: gondolhatnak arra, hogy a legjobbat hozzák ki belőled vagy dönthetnek úgy, hogy nem engednek többet játszani. Éppen ezért a szezon második felében csak három mérkőzésen játszottam. A Milan engem akart és várt rám.” – mondta Strinic a sajtónak.

“Kalinic? Boldog vagyok, hogy újra csapattársak lehetünk, nagyon jó a kapcsolatunk. Amikor az FC Dnipróban voltunk társak, sokat segítettem neki. Biztos vagyok benne, hogy ugyanezt fogja tenni velem a Milanban.”

“Szezon? Nem volt egyszerű dolog a Milan számára megváltoztatni az egész csapatot egyetlen nyár alatt. Bízom benne, hogy a következő idényben jobban fog teljesíteni a csapat.” – tette hozzá.

Ivan Strinic jelenleg a horvát válogatottal készül a nyári világbajnokságra.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS