Szabics: „Ha mentalitásban nem fejlődünk, nem fogunk nyerni” – edzői értékelések

Paksi FC-DVSC 3-3

Bognár György (Paksi FC): – Sajnos ma nem tudtuk azt a ritmust játszani, amit szoktunk. Körülményesek voltunk picit, és a középpályánk sem volt az igazi, főleg az első félidőben. A Debrecen jól kontrázott, jól futballozott, így igazságos eredmény született végül. Többször is felálltunk már 0-2-ről, tehát most is maximálisan hittünk benne, nem jelent akkora gondot. A fordítás után pedig még további lehetőségeink is adódtak, csak hiányoztak a kiváló egyéni megoldások. A csapatjátékunk sem volt annyira gördülékeny, kényelmesen játszottunk. Nem tudtunk csúcsra pörögni, ennek ellenére nyerhettünk is volna, ugyanakkor a mérkőzés végén még gondokat éreztem, ezért vittem hátra Böde Dánielt. Szerencsére ezek után stabilizálódott a hátsó alakzatunk az utolsó negyedórára. Előtte viszont még a döntetlen is veszélyben forgott. 3-3 után nem az bánt, hogy hármat kaptunk, sokkal inkább, hogy nem rúgtuk meg a negyediket, ötödiket, hiszen lehetőségeink voltak erre, bár tiszta helyzeteink hozzá ma sajnos nem. (paksifc.hu)

Toldi Gábor (DVSC):Összességében lehet hiányérzetünk, az első félidőben a két gólunk mellett még két nagy lehetőségünk volt, de ezeket nem sikerült kihasználni. Szünet után gyorsan kaptuk a gólokat, de az fontos, hogy fel tudtunk állni a fordítás után. Ebben az óriási melegben nagy munkát végeztek a srácok, a döntetlen reális. (dvsc.hu)

Ferencváros-Mezőkövesd 4-1

Peter Stöger (Ferencváros):Örülünk a győzelemnek, főleg, mert nem volt könnyű meccs az elején, miután az ellenfél vezetést szerzett egy tökéletes támadásból. Tudtuk, hogy kontrázni fognak, nem is volt túl sok területünk, nagyon mélyen védekeztek és vártak az ellentámadásokra. Mi pedig nem mindig tudtuk a megfelelő döntést hozni, hogy miként lehet területet találni a védők és a középpályások között vagy a belső védők között. Néhány beadásból aztán sikerült veszélyt kialakítani. A félidő végén viszont átvettük a vezetést, és onnantól már könnyebben tudtunk irányítani. A Mezőkövesd jó csapat volt, veszélyes támadásokkal. Vezetni a félidőben mindig remek. De nem a vezetés volt a legfontosabb, hanem hogy a 16-oson belül veszélyesek voltunk. Persze, arról is beszélgettünk, mit kell máshogy, jobban tennünk. És a második félidőben jobban is kontrolláltuk a találkozót. (fradi.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd):1-0-nál voltak olyan lehetőségeinek, amelyekből megtudtuk volna szerezni a második gólt, de sajnos nem sikerült. Második olyan meccsünk volt, amikor egy vagy két perc alatt kaptunk két gólt. Felfoghatatlan számomra. Olyanokat hibázunk, amelyek nem férnek bele a profi labdarúgásban, pláne a Ferencváros otthonában. 2-1-nél is mentünk előre, volt olyan lehetőségünk, amiből ki tudtunk volna egyenlíteni. Becsülettel mentünk előre, igazából itt a Fradinak volt igazából veszítenivalója, mint nekünk. 3-1-nél is még mentünk előre, megpróbáltuk olyan hibába kergetni őket, amivel visszatudunk jönni a mérkőzésbe. Menni kell tovább, összességében szervezettek voltunk. (M4 Sport)

Gyirmót-MOL Fehérvár FC 1-1

Csertői Aurél (Gyirmót): – Az első félidőben – talán az én hibámból – mást próbáltunk játszani, mint amit eddig és ez nem jött be. A másodikban változtattunk, bátrabban játszottunk és jobban működött minden. A Vidi nagyon erős ellenfél, hibára is késztettek bennünket, de óriási erőt mutat, hogy egyenlíteni tudtunk és szervezetten futballoztunk. Voltak helyzetei a Vidinek, de úgy érzem, rászolgáltunk a döntetlenre. (molfehervarfc.hu)

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC):A második meccsünkön is pontrúgásból kaptunk gólt. Amíg mentalitásban, koncentrációban és hozzáállásban nem fejlődünk, nem nyerjük meg a meccseinket. Megnyert mérkőzés volt megint, rá kellett volna rúgni a másodikat és a harmadikat, és akkor belefért volna, hogy kapunk egy gólt. Hiányzott a csapatból a mindenáron való győzni akarás. Azon kell dolgoznunk, hogy újra megtanuljunk nyerni, hiszen megvannak a helyzeteink, és nem szabad görcsössé válnunk. A munka meg fogja hozni a gyümölcsét. (M4 Sport)